Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

“SELAHATTİN EYYUBİ’DEKİ HEKİMLER MOBBİNGDEN DOLAYI İSTİFA EDİYOR”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi yönetimi tarafından mobbinge uğradığı iddiasıyla istifa eden hekimlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

“SELAHATTİN EYYUBİ’DEKİ HEKİMLER MOBBİNGDEN DOLAYI İSTİFA EDİYOR”
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2021 23:59
2.127

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanı Melis Kandemir, yaptığı açıklamada hastanede bazı doktorların istifa ettiğini, birçok hekimin de hastane yönetimi tarafından uygulanan mobbingden dolayı istifa etmek üzere olduğunu söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Kandemir, yaptığı açıklamada DEVA Partisi Diyarbakır Sağlık Politika Başkanlığı olarak 1 TEMMUZ itibariyle Sağlık  Çalışanlarının istifa yasağının kalkmasıyla birlikte ilimizde bulunan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ‘Acil Bölümünde‘ sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirtti.

 

Kandemir, pandemiden dolayı ağır iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının haklarının ödenmediğini ve hastane yönetimi tarafından da kıymet verilmediğini belirtti. Kandemir; “İlimiz merkezinde bulunan ve en eski hastanelerinden birisi olan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi acil servisinde son birkaç gün içinde 5 doktorun istifa ettiğini, 6 doktorun sağlık raporu aldığını, bu nedenle acil servis hizmetinin ciddi olarak aksadığını üzülerek öğrendik. Aynı hastane başta olmak üzere ilimizde ve ülkemizde çok sayıda doktorun istifa etmek niyetinde olduklarını biliyoruz. Bütün dünyada ve ülkemizde son 1,5 yıldır devam eden pandemi nedeniyle sağlık çalışanları çok ciddi bir emek sarf ettiler. Kendileri ve yakınları Covid-19 hastalığına yakalandılar. Bazılarını da maalesef kaybettik. Bu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının sorunlarını partimiz defalarca dile getirmiştir. Ancak bunlara hükümet tarafından herhangi bir çözüm getirilmemiştir. Yaptığımız araştırmada istifa eden ve etmeyi düşünen hekimler çok çalışmaktan tükendiklerini, iş yükünün kaldıramayacakları kadar fazla olduğunu, özlük haklarının bir türlü iyileştirilmediğini, hastane idaresi başta olmak üzere yetkililer tarafından kıymet görmediklerini belirttiler. DEVA Partisi olarak hastane idaresine, il sağlık müdürlüğüne, valiliğe ve Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz. Zaten sayıları gelişmiş ülkelere göre çok az olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının sorunları ile acilen ilgilenilmelidir. Özlük hakları iyileştirilmelidir. Çalışma şartları düzeltilmelidir. Diyarbakır halkının acil sağlık hizmeti başta olmak üzere her türlü hizmeti almasını sağlayacak acil çözümler üretilmelidir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.