Dolar 32,3038
Euro 34,8259
Altın 2.413,91
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

DBB’nin Başka Kurumlara Tahsis Edilen Taşınmazları Açıklandı!

DBB’nin Başka Kurumlara Tahsis Edilen Taşınmazları Açıklandı!
REKLAM ALANI
26 Nisan 2024 16:19
142

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 31 Mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yıllık kayyum sürecinin ardından hem borcu açıkladı, hemde Büyükşehir Belediyesi’nin başka kurumlara tahsis edilen taşınmaz sayısını açıkladı. 

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda gazetecilerle bir araya geldi. Basın toplantısına Eş Başkanların yanı sıra Daimi Meclis Üyeleri Abdulkadir Güleç, Emine Akın ve Abdulselam İnceören katıldı.

Eş Başkan Doğan Hatun, Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmazlarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Hatun, Büyükşehir Belediyesine ait 44 taşınmazın farklı kurumlara tahsis edildiğini tespit ettiklerini söyledi. Hatun, bu taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçe müftülükleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, DEDAŞ, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Çınar Kaymakamlığı’na tahsis edildiğini açıkladı.

Hatun, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu taşınmazların 13’ü, bin 54 dönüm, 544 metrekarelik 8 parseldir. Kayapınar ilçesinde ise 97 dönüm arazi, villa alanı olarak satılmış. 15 adet taşınmaz da 5393 Sayılı Kanunu’nun 45/2 Maddesi gereği kamu görevlilerinin aldığı kararla ve protokolle devredilmiştir. Yöntem şöyle işlemiş; önce devretmişler, sonra ilgili kanun ve maddeyi meclis kararı ile mi protokolle mi devretmişler noktası var. Bunların tespiti o nedenle biraz karmaşık. Avukatlarımız bu detayları inceliyorlar.”

‘SEÇİME 3 gün KALA 12 TAŞINMAZ DEVREDİLDİ’

Devredilen taşınmazlardan 12’sinin 28 Mart’ta yapıldığını açıklayan Hatun, bu taşınmazların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne satıldığını tespit ettiklerini söyledi. Hatun, taşınmazların satışı ve devri ile ilgili belediyenin hukukçularının inceleme yaptıklarını söyleyerek, sürecin tamamlanmasıyla gerekli idari ve hukuksal işlemlerin başlatılacağını ifade etti.

BELEDİYE VE DİSKİ’NİN TÜM İHALELERİ İNCELENECEK 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin 12 milyar olarak oluşturulduğunu belirten Hatun, kısa sürede bu bütçenin hizmete ne kadar yansıdığını anlamak için çalışma başlattıklarını ifade etti. DİSKİ ile ilgili de açıklamalarda bulunan Hatun, son 8 yıl içerisinde 17 ilçede yapılan tüm ihalelerin detaylarını titizlikle incelediklerini söyledi.

‘İTFAİYEDE ARAÇ YOK’

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularına geçildi. Gelen bir soru üzerine Bucak, İtfaiye Dairesi Başkanlığında çalışır araçları, yüksek binalara yetişecek merdivenlerinin bulunmadığını, dalgıç malzemelerinin envanterlerinin dahi olmadığını kaydetti. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na ilişkin de bilgi veren Bucak, “70 otobüsümüz arızalı. Birçok otobüsümüz farklı yerlere hibe edilmiş. Klimalarımızın neredeyse hiçbiri çalışmıyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.