Dolar 32,2824
Euro 34,7927
Altın 2.408,11
BİST 10.275,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Borcu Açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Borcu Açıklandı
REKLAM ALANI
26 Nisan 2024 13:49
209

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldiği bir toplantı düzenledi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki tesiste kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek belediyenin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Toplantıda daha önce kayyum olarak atanan Vali Ali İhsan Su döneminden kalan kayyum döneminden kalan borçları açıklayan Küçük, yaptığı açıklamada; “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumuna dair bir bilgi paylaşacağım. Bugün itibariyle mali hizmetlerimizin ve iç denetimlerimizin yaptığı tespitlerde belediyemizin genel borcu 2 milyar 438 milyon Türk Lirası, birimlerimizden gelen ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan, 31 Mart 2024 tarihi itibariyle nizam ve bilançolara yansıtılmamış 3 milyar 640 milyon Türk Lirası, DİSKİ’ye ait borçlar 907 milyon Türk Lirası, ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan ve ihalesi devam eden işler için de borç durumumuz 200 milyon Türk Lirası. Şuan 4 daire başkanlığımızın ihalesi yapılmış ama muhasebe kayıtlarına yansımayan borçlarımız var. Onlara dair tespitler sürüyor, onları ileriki süreçlerde açıklayacağız” dedi.

“8 GÜNDE 411 MİLYON HARCAMA YAPILMIŞ”

Bucak, seçimden sonra da hukuksuz bir şekilde bazı harcamaların yapıldığını öne sürdü. Bucak; “1-31 Mart tarihleri arasında firmalara hiçbir şekilde hak ediş yapılmamış. Yani ödemelerin hepsi seçim sonrasına bırakılmış. Ancak bizler seçildikten sonra 31 Mart-8 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan ödemeler de var. Bunlarda 411 milyon Türk Lirası. Yani 31 Mart seçimlerinden sonra usulsüz, haksız, hukuksuz, hiçbir yere sığmayan 411 milyon liralık bir ödeme yapılmış” diye konuştu.

“4 AYDA BASIN BÜTÇESİNİN YÜZDE 61,32’Sİ HARCANMIŞ”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi birimlerinin 2024 yılı bütçe giderlerini de açıklayan Bucak; “25 Nisan 2024 tarihi itibariyle genel sekreterlikten başlayarak 29 adet bütçe kalemimiz var. Bu bütçelerimizin toplamı 12 milyar. Bu 12 milyarlık bütçenin tüm kalemlerine baktığımızda kısmen makul harcamalar görüyoruz. En önemli kalemimizi burada açıklamak istiyoruz. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın net bütçesi 75 milyon 126 bin. Bu dairemizin 25 Nisan tarihi itibariyle harcanmış olan bütçesi 46 milyon 65 bin. Kalan ödenek 29 milyon. Bu bütçe kaleminin gerçekleşme oranı yüzde 61.32. Bu harcamaların yüksek çoğunluğunun seçim döneminin harcamaları olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız, bu bütçenin nereye harcandığını tespit ettikten sonra yeniden basınla bunları açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.