Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Öğretmenler Odası Buluşmaları’nın 10’ncusu Diyarbakır’da Gerçekleşti

Öğretmenler Odası Buluşmaları’nın 10’ncusu Diyarbakır’da Gerçekleşti
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2024 15:33
101

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi. Her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen bu buluşmada bu kez Diyarbakır’daki öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi’nde buluştu.

Bugüne kadar İstanbul ve Ankara’da ikişer kez olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10’uncusu Diyarbakır’da gerçekleştirilen buluşmalarda Bakan Tekin, binlerce öğretmenle sohbet etti, istişarede bulundu. Diyarbakır’ın kadim mirasını yansıtan bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Tekin, eğitim rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini söyledi. Yeni müfredat taslağının ders sürelerini etkileyip etkilemeyeceği konusundaki bir soruya Bakan Tekin, “Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders süreleri mevcut haliyle devam edecek.” şeklinde cevap verdi.

ARA REKLAM ALANI

Öğretmenlerin görüşlerini ve önerilerini dinleyen Bakan Tekin’e, mevcut müfredatın hafifletilip sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğu yönünde geri bildirimler geldi. Öğretmen atamalarıyla ilgili sorulan bir soruya Bakan Tekin, “Pazartesi günü muhtemelen atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur.” dedi.

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi vererek, “Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumluluklarını, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak.” açıklamasını yaptı. Öğretmenlere verdiği değer için teşekkür eden Bakan Tekin, “Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım.” şeklinde değerlendirme yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.