Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da 6 ay içerisinde 3 cildiye uzmanı istifa etti!.

Diyarbakır’da 6 ay içerisinde 3 cildiye uzmanı istifa etti!.
REKLAM ALANI
16 Şubat 2024 16:52
1.355

Diyarbakır’da cildiye uzmanlığı alanındaki doktorlar, sayı azlığı nedeniyle yoğun iş yükünden bunalıp kamuyu terk etmek zorunda kaldı. Son 6 ayda 2 doktorun istifasının ardından bu kez de başka hastanelere geçici görevle gönderim baskısı nedeniyle bir hekim daha istifa etmek zorunda kaldı. Kentte zaten sayısı az olan cildiyecilerden 3 doktor 6 ay içerisinde istifa etmiş oldu.

Kentte, cildiye uzman sıkıntısı yaşanmasına rağmen sayıları az olan doktorlar, geçici görev ve artan iş yükü nedeniyle bir bir ayrılıyor. Konu ile ilgili son olarak geçici görev baskısına dayanamayan ve henüz 9-10 ay önce özelden kamuya gelen cildiye uzmanı kamuda kalmayı çok istemesine rağmen İl Sağlık Müdürlüğü, yaşatılan baskıyı görmezden gelip baskıya devam etmesiyle istifa edip özele geçti . Cildiye uzmanları kamu hastanelerinde vatandaşlara hizmet için görev almayı beklerken ancak geçici görevlere gönderiliyor.

ARA REKLAM ALANI

MAHKEMEDE AÇILAN DAVALARI DOKTORLAR KAZANDI

Bu olayın sadece cildiye branşında değil hemen hemen tüm doktorlar geçici görev baskılarına dayanamayarak kamu hastanelerinde ya istifa etmesine ya da hukuki yollarla mücadelesine neden olduğu öğrenildi. Geçici görevlendirmeler nedeniyle hasta ile doktor ilişkisinin yok olması nedeniyle bazı doktorlar bu durumu adliyeye taşıdı. Doktorlar açtıkları davaları kazanırken ancak müdürlük ise bu davaların daha önceki aylar olduğu gerekçesiyle bir kez daha dava açmasını ilettiği belirtildi. Bu sebeple doktorlar adliye kararlarına rağmen müdürlüğün bunu sürdürmesi nedeniyle baskı altında olduklarını belirtti. Kentte sayısı az olan bu branştaki kayıpların ise sürdüğü öğrenildi. Ayrıca, hem açılan davalar devlete maddi olarak yük edildi hem de istifa eden hekimlerin ardından muayene olamayan bir çok hastadan dolayı kamu zararı oluştuğu ortaya çıktı .

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.