Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Sağlık-Sen Üyeleri Bir Günlük İş Bıraktı!

Diyarbakır’da Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, maaş zammı talebiyle bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Sağlık-Sen Üyeleri Bir Günlük İş Bıraktı!
REKLAM ALANI
7 Aralık 2021 16:29
2.098

Sendika üyeleri, ellerinde çeşitli pankart ve afişlerle Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Burada basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, yetkili sendika olarak zam yapılmasına değil, zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

 

Yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşı olduklarını vurgulayan Ensarioğlu, “Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Herkesi emek ve ekmek mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Ensarioğlu, “Sağlıkçılar olarak fedakarlığımızı gösterdik, aynı şekilde bir fedakarlığı bakanlıktan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza güveniyoruz ve ne derece bizi önemsediklerini de biliyoruz. Amacımız, sağlık alanının bir bütün olduğunu ve bunun her alanında hizmet eden kardeşlerimizin yapılacak zamdan faydalanmasıdır. Bu kardeşlerimizin emek harcadığı alan bellidir. Üstlendikleri kutsal görevi hiç kimse görmemezlikten gelemez. Mücadelemiz, hak arama mücadelesidir. Hak etmediğimiz hiçbir şey istemiyoruz. Alın terimizin hakkını istiyoruz. Yapılacak olan zamda sağlık emekçilerine yapılmaması durumuna itiraz ediyoruz. Sahanın her alanında gecesini gündüzüne katarak mücadele veren sağlık çalışanları ikiye bölünmek istenmiştir. Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görülmesine karşıyız. Sağlık bir ekip işidir ve bu ekibi bölmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

 

Ensarioğlu, düzenlemenin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini aktararak, sendika üyesi sağlık çalışanlarının 9 Aralık Perşembe günü de iş bırakacağını dile getirdi.

 

Hükümetin, hekimlerin maaşlarına 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam yapacağını açıklamasının ardından konuya ilişkin basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi uygulanacak zammın sağlık çalışanlarının tümünü kapsaması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından “Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız” açıklamasının ardından pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin TL ek gösterge zammı öngören teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.