Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞEHİT SAYILSIN!

Mil-Sağlık Sen Genel Başkanı Şenol Gemici , Koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının korona virüsten dolayı vefat etmeleri halinde şehit sayılması gerektiğini söyledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞEHİT SAYILSIN!
REKLAM ALANI
1 Nisan 2020 16:23
1.470

Mil-Sağlık Sen Genel Başkanı Şenol Gemici “Koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanları koronavirüsten dolayı vefat etmeleri halinde şehit sayılmalıdır” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Mil-Sağlık Sen Genel Başkanı Şenol Gemici yaptığı açıklamada; “Sağlık kurumlarında çalışan sağlık çalışanları doktoruyla, hemşiresiyle, sağlık memurlarıyla, hizmetlisiyle, şoförüyle bir bütün olarak mücadele kapsamında risk altındadır. Salgından dolayı, sağlık çalışanlarının kendilerini izole ederek karantinaya almaları söz konusu değildir. Bizzat mücadele kapsamında yüksek risk alarak vakalara müdahale ediyorlar. Tedavi süreçlerinin içinde bulunuyorlar. Salgınla mücadele kapsamında en fazla riske maruz kalanlar yine sağlık çalışanlarıdır. Yurdumuzu tehdit eden, görünen düşmanlara karşı ülke bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerimiz gibi sağlık çalışanları da görünmeyen düşmanla mücadele ediyor ve yüksek risk altında. Moral alkışı ve bir takım düzenlemeler sağlık çalışanlarının motivasyonunu yükseltti. Farkına varılmaları sağlık çalışanlarına iyi geldi. Tehlikenin büyüklüğü karşısında ise yasal düzenlemeler kaçınılmaz görünüyor. Ülkesi için mücadele eden, riske giren vatandaşlarımızın gözü arkada kalmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması zorunludur. Bu gerekçelerden dolayı Koronavirüs ile mücadele ederken vefat eden sağlık çalışanları şehit sayılsın. Gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Terörle mücadele yapan terör şehidi gibi sayılsın. Sağlık kurumlarında çalışanlar ve ailesi bu kapsamda değerlendirilsin. Yetkililerden bu düzenlemeyi yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.