Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

DİSK’ten Hayat Pahalılığına Karşı Ek Zam Talebi

DİSK/Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 ve 2 no’lu Şubeleri, hayat pahalılığı, zamlar ve yüksek faturalara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

DİSK’ten Hayat Pahalılığına Karşı Ek Zam Talebi
REKLAM ALANI
14 Şubat 2022 19:56
1.825

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri, “Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” açıklaması yaparak, belediye işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Dağkapı Meydanı’nda bir araya gelen sendika üyelerine CHP, HDP, TİP gibi siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

 

‘Bu ekonomik krizi biz çıkarmadık bedelini biz ödemeyeceğiz. Ek protokol talebimiz insani, haklı, meşru ve elzemdir’ pankartı açan sendika üyeleri, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Kamuran Taş “Ülkemiz ağır bir ekonomik ve siyasal kriz sarmalı içindedir. İktidarın yaklaşık 20 yıldır izlemiş olduğu siyasal ve ekonomik politikaların başarısızlığı her geçen gün daha belirgin bir hal almaktadır” dedi.

 

‘EV KİRALARI İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ İLE YARIŞIR SEVİYEYE GELMİŞTİR’

 

Zamlar ve hayat pahalılığına dikkat çeken Taş, “AKP elindeki ülke sürekli bir kriz halindedir. Döviz kurlarında başlayan yükselişin tetiklediği güncel ekonomik kriz, bugün işçi ve emekçilerin temel tüketim kalemlerine her gün yapılan zamlarla katlanarak artıyor. Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Benzine gelen zamlar otomatiğe bağlanmıştır. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir. TÜİK’in resmi enflasyonları bile yoksulluğumuzun son bir yılda yüzde 50 oranında arttığını göstermektedir. Bu kriz koşullarında sermaye çevreleri yüksek karlar açıklamaktadır. Kur garantili TL mevduat hesabı aldatmacası ile zenginlere kaynak transferi yapılırken, faizden para kazanan bankacılık sektörü ve finans kapital rekor karlara kavuşmuştur. Krizin sorumlusu siyasi iktidar iken yükünü işçi sınıfı ve yoksul halk çekmektedir. Buna dur demek tüm emek ve demokrasi güçlerinin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM BELEDİYE İŞÇİLERİNE EK ZAM VE ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ”

 

Belediye işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasını isteyen Taş, şunları söyledi: “Bugün belediyelerde kadrolu ya da şirket işçisi olarak çalışan işçilerin ücretleri artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ciddi bir biçimde erimiştir. Bir önceki yılın ekonomik şartları göz önünde bulundurularak imzalanmış olan toplu iş sözleşmelerinin önemli bir kısmı ne yazık ki, bugünün ekonomik şartlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. Örneğin; Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin kadrolu işçileri yüzde 4’e mahkûm edilmektedir. İşveren ile tüm görüşme taleplerimiz sonuçsuz kalmıştır. Buradan tekrar bu konu ile ilgili görüşme talebimizi yineliyoruz. Tüm belediye işçilerine ek zam ve ücretlerinde iyileştirme istiyoruz. Belediye şirket işçilerine kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçiler zorunlu emekli edilmesin istiyoruz. Belediye gelirlerinin arttırılmasını, personel gideri sınırlamalarının kaldırılmasını istiyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.