Dolar 32,1969
Euro 35,0430
Altın 2.503,30
BİST 11.035,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Başladı

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Başladı
REKLAM ALANI
30 Nisan 2024 19:30
117

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, fuarın kentte hayvancılık ve tarımının gelişimine katkı sunacağını söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı yapıldı. Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde 314 marka ve firmanın katıldığı fuarın açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Van Büyükşehir Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Erbil Valisi Omêd Xoşnav, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, çevre il ve ilçelerin ticaret ve sanayi odaları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Programın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, tarımın Mezopotamya’da başladığını anımsatarak, “Tarım, bu bölgede o kadar önemli. Bize düşen görevde bu tarımı, tarımın coğrafyasını, gastronomisini, turizmini geliştirmek. O günden bize kalan bu değeri gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevlerimizden biri olmalı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz, 15 yıldır fuarlarımızı düzenliyoruz ve tarımı pandemi dışında kesintisiz devam ettirdik. Geçen yıl 300 katılımcı, yaklaşık 100 yönetici ve 116 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı tarım fuarımız. Bu yıl, Türkiye’nin tarım fuarında en iyi 5 fuarından biri oldu Diyarbakır Tarım Fuarı. Bu seneki katılımcı firma sayısı 322, yaklaşık 120 firma temsilcisi var. Ve hedefimiz 200 bin ziyaretçiye ulaşmak” dedi.

‘FUAR, TARIM VE HAYVANCILIĞA KATKI SUNACAK’

DTSO ve Mezopotamya Fuarcılık’a fuarı açtıkları için teşekkür eden Hatun, şöyle konuştu: “Bu fuar şehrimizde hayvancılık ve tarımının gelişimine taktı sunacaktır. Mezopotamya toprakları bugün de çok bereketlidir. Dicle ve Fırat nehirleri tarih boyunca hep akmıştır ve bu nehirlerin çevresinde yaşam bugüne kadar hiç kesilmemiştir. Diyarbakır da böyledir. Onun için buğday da insanlık için ilk burada toprağa ekildi. Yaklaşık 30-40 yıldır halkımız toprağı işlemekten uzaklaşmış. Bu politika halkın değil, devletindir. Biz bu sorunu kentteki sivil toplum örgütleriyle çözmek için çalışacağız. Halkımızın gelişen teknikten yaralanıp topraktan daha iyi verim alabilmesi için bu tür fuarların çoğalması gerekiyor. Üzerimize ne düşüyorsa biz yapmaya hazırız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.