Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

“Üretici Kadınlar Fotoğraf Yarışması” Ödül Töreni Gerçekleşti

“Üretici Kadınlar Fotoğraf Yarışması” Ödül Töreni Gerçekleşti
REKLAM ALANI
27 Mart 2024 13:20
136

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliği ve Japonya departmanının sertifikaları altında düzenlenen “Kırsal Topluluklar Tarımla Birleşiyor” projesinin devamı etkinliği ve “Üretici Kadınlar Fotoğraf Yarışması” ödül töreni, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ na ait Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi binasında gerçekleştirildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Törene, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TOBB Yönetim Kurulu ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Vekili Ferhat Çolak, STK Temsilcileri, Japonya Büyükelçiliği 2. Katibi ve iş insanları katıldı.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Key Ma Kadın Kooperatifi’nin Gastro İnovasyon Merkezi bünyesinde kurulup faaliyete geçmesinden bahsederek, “Kooperatif, diğer kadın kooperatifleriyle bir araya gelerek bölgesel gıda üretim kapasitesi oluşturacak ve Gastro İnovasyon Merkezi’nde üretilip ürünler sunacak.” dedi. Kaya, tarım ve gıda sektöründeki üretimin belgeleyen bir fotoğraf yarışmasının da düzenlendiğini ve kadınların bölgesel olarak istenmeyen üretime katılmasını teşvik ettiğini vurguladı.

Kaya, kadın kooperatifleriyle işbirliğine değinerek, “Key Ma Kadın Kooperatifi’ni FAO desteğiyle kurduk ve yerel 5 kooperatifin temsilcilerini içinde bulunduruyoruz. Mutfakta çalışan kadınlarımızla birlikte yaklaşık 20 kişilik bir ekip oluşturuldu.” şeklinde konuştu.

Yeşil, çiftçilerin kooperatifleri aracılığıyla pazarlama ve geliştirmede gelişmiş bir etki gösterdiğini belirtirken, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ise proje kapsamında yapılan eğitimlerin, üretkenlik ve yeni iş olanaklarını artırmada önemli adımlar olduğunu ifade etti. Selışık ayrıca, “Üretici Kadınlar Fotoğraf Yarışması”nın, kadınların tarım sektöründeki kritik rollerini ve başarı hikayelerini belgeleyerek bu alanda konuşmayı görsel olarak anlatmayı amaçladığını dile getirdi. Yarışmada seçilen eserler, etkinlikte sergilendi ve çeşitli şekillerde başarıyla sunuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.