Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Silvan Barajı’nda Çalışmalarda Sona Gelindi

Silvan Barajı’nda Çalışmalarda Sona Gelindi
REKLAM ALANI
28 Mart 2024 17:44
166

Diyarbakır’da yapılan, Türkiye ve Avrupa’nın ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde en yüksek barajı olan Silvan Barajı’nda çalışmalarda sona gelindi. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajdaki çalışmaların sona yaklaştığını belirtti ve “Ara depolamaları ile sulama tesislerinin tamamlanmasıyla yaklaşık 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisi sulanacak, 235 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ve yılda 18,18 milyar TL milli ekonomiye katkı sağlanacaktır” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Silvan ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Silvan Barajı’ndaki çalışmalar hızla ilerliyor. Balta, barajın gövde dolgusunun tamamlandığını ve projenin 4 aşamalı olarak planlandığını belirtti. Her aşamada su miktarının artacağını ve enerji üretiminin azalacağını dile getiren Balta, barajın tamamlanmasıyla yıllık enerji üretiminin 681 gigawattdan 88,41 gigawata düşeceğini ve sulamaya verilen su miktarının ise 1,79 milyar metreküpe çıkacağını ifade etti.

Balta, “Dolgu işlemleri tamamlandı ve ön yüz betonu imalatları, enerji su alma yapısı ve şaft imalatları tamamlandı. Dolusavak ve santral binasında ise çalışmalar devam ediyor. Fiziki gerçekleşme yüzde 96,21 mertebesinde” dedi.

Barajın tamamlanmasıyla 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını ve 235 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Balta, “175,50 metre yüksekliğindeki 8,7 milyon metreküp hacimli gövdesiyle Silvan Barajı, ülkemizin ve Avrupa’nın en yüksek beton kaplı kaya dolgu tipi barajı olacak. Baraj, oluşturacağı 7 milyar metreküp rezervuar alanıyla GAP’ın en büyük ve önemli bileşeni olacak” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.