Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Diyarbakır OSB’nin 5. Etabının Yapımına Başlanacak!

Diyarbakır OSB’nin 5. Etabının Yapımına Başlanacak!
REKLAM ALANI
7 Mart 2024 12:35
146

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve yönetimi basınla bir araya geldi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Başkan Fidan, 33 yıllık geçmişiyle Diyarbakır OSB’nin 4 etaptan oluştuğunu belirtti. Faal olarak aktif üretim yapan yaklaşık 400 işletmede toplam 20 bin civarında kişinin istihdam edildiğini ifade etti. Geçen yıl 5. Etap’ın kurulması için gerekli başvuruları yaptıklarını ve 232 hektarlık alanda kurulacak olan bu etap için tahsislere en yakın zamanda başlamayı planladıklarını dile getirdi.

Başkan Fidan, bugüne kadar 300’e yakın yerli ve yabancı firmanın arsa tahsisi için başvuruda bulunduğunu ve bunların çoğunluğunun kentte üretimi olmayan farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar olduğunu belirtti.

Hedeflerini açıklayan Başkan Fidan, Diyarbakır’ı üretimde, istihdamda ve ihracatta hak ettiği seviyelere taşımak istediklerini vurguladı. Yeni arsa tahsisleri ve üretimin çeşitlenmesiyle birlikte istihdam rakamını 30 binlere çekmeyi, 85 ülkeye ihracat yapan Diyarbakır OSB’nin 2023’teki 231,5 milyon dolarlık ihracat rakamını 500 milyon dolara, sonrasında ise 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Başkan Fidan, Diyarbakır OSB’nin çekim gücünü artırmak ve kenti bölgenin ticaret merkezlerinden biri haline getirmek istediklerini ifade etti. Bunun için kentin tarihi geçmişi, kültürel değerleri, bereketli toprakları, çalışkan toplum yapısı ve üretken sanayicileriyle önemli bir konumda olduğunu vurguladı.

Başkan Fidan, Diyarbakır OSB’nin 4. Etabının doğalgaz ve altyapı işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, 1. ve 2. Etapların 26 yıllık elektrik hatlarının yenilenip yer altına alınması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurduklarını ve projenin 2024 yılı yatırım programına alındığını aktardı. Ayrıca, OSB’de sanayicilerle istişare edebilecek bir kongre salonunun hayata geçirildiğini, ayrıca deprem sürecinde kentteki dayanışma örneğini vurguladı.

Başkan Fidan, OSB’nin gelişimine yönelik projelerden de bahsetti. Elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurulacağını, vidanjör alımının gerçekleştirileceğini, fabrikaların tanıtımı için profesyonel ekip tarafından drone ve fotoğraf çekimlerinin yapılacağını, üretim-pazarlama ve ihracat alanlarında eğitim ve seminerlere devam edileceğini dile getirdi. Ayrıca, genç iş gücünün istihdamını artırmak için çeşitli projeler üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Başkan Fidan, projelerin yaşama geçirilmesinde emeği geçen yönetim ve müteşebbislerine teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.