Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Galeria Sitesi Davasında 4 Sanığa 17 Yıl 6’şar Ay Hapis

Galeria Sitesi Davasında 4 Sanığa 17 Yıl 6’şar Ay Hapis
REKLAM ALANI
22 Mart 2024 17:34
128

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yıkılan 89 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi’ne ilişkin görülen davada tutuklu yargılanan müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir, 17 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Firari 3 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ile inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir tutuklandı. M.E., H.M.Y. ve İ.H.Y. hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle 7 sanık hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ARA REKLAM ALANI

Galeria Sitesi davasında 4 sanığa 17 yıl 6’şar ay hapis

KARAR DURUŞMASI 5 SAAT SÜRDÜ 2 KEZ ARA VERİLDİ

Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması 5 saat sürdü. Tutuklu müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ile inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir, duruşmaya bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların isnat edilen suçtan cezalandırılmasına, tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanıkların dosyalarının ayrılması yönünde görüş bildirdi. Sanık avukatları ise sunulan mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu, tahliyelerini talep etti. Tutuklu sanıklar da suçlamayı reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Müteahhit Sedat Eser savunmasında, “Spor salonu merdiven açmış ve kolonları küçültmüş. Markette aynı hataları yapmış. Arsa sahipleri ve yöneticiler nerede” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle aldığı kararla tutuklu 4 sanığa ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 17 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar M.E, H.M.Y. ve İ.H.Y.’nin dosyalarının da ayrılmasını kararlaştırdı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.