Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

DBB’nin Kitap Mezatı Devam Ediyor!

DBB’nin Kitap Mezatı Devam Ediyor!
REKLAM ALANI
23 Temmuz 2023 18:33
206

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin her ay farklı mekanda düzenlediği “Kitap Mezadı” devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca merkez Sur ilçesi Tarihi Paşa Hamamı yanında gerçekleştirilen mezada kitapseverler yoğun ilgisi gösterdi.

ARA REKLAM ALANI

Kitapseverlerin özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilmesi ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satmak için düzenlenen mezatta, 5 liradan başlayan fiyatlarla okudukları kitapları satma veya başka kitaplar alma imkanı buluyor. Felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, bilim, teknoloji, sanat, psikoloji, ekonomi, edebiyat, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sinema, tiyatro, müzik, resim gibi Türkçe, Arapça, Osmanlıca, Farsça, Almanca, İngilizce dillerinde eski ve yeni sahafiye eserleri açık artırma yoluyla uygun fiyata alma fırsatı yakalıyor.

“ETKİNLİKLER İÇİN TARİHİ MEKANLARIN SEÇİLMESİ DE AYRI BİR GÜZEL OLUYOR”

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Fesih Berra Akkuş, etkinliğin Sur ilçesinde gerçekleştirilmesinin önemine değindi.

“Sur ilçesi eskiden birtakım olaylarla anılıyordu. Belediyemizin çalışmalarıyla böyle etkinliklerle anılması daha güzel oluyor.” ifadelerini kullanan Akkuş şöyle devam etti: “Bu etkinlikler için bu tarz tarihi mekanların seçilmesi de ayrı bir güzel oluyor. Kıymetli kitapların ilk baskılarını burada bulabiliyoruz. Çok kıymetli ve nadide kitaplar satışa sunuluyor. Özellikle gençler ve vatandaşlar için güzel etkinlik oluyor.”

Akkuş etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek etkinliğin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

“BU TÜR ETKİNLİKLERE İHİYACIMIZ VAR”

Kitapsever Fatime Erol da ilk defa bir kitap mezadına katıldığını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin böyle etkinlikleri kendilerine sunmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Erol, “Sur ilçesindeyiz. Şu an Sur bu tür etkinliklerle anılıyor. Bizim bu tür etkinliklere ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Gülhan Gül de ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını ve Diyarbakır halkı olarak bu etkinliği önemsediklerini aktardı. Gül, “Türkiye’nin bir başka yerinde bulamadığımız kitapları şu an da açık artırma usulüyle bizlerde nasiplenebiliyoruz. Bu etkinlikten oldukça memnun kaldık.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kitap mezadını her ay farklı bir mekânda kitapseverler için düzenlemeye devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.