Dolar 32,3785
Euro 34,7265
Altın 2.431,24
BİST 10.037,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

TÜRKİYE’DEN İSPANYA VE İTALYA’YA KORONAVİRÜS YARDIMI

Türkiye, yeni tip korona virüsle Covid-19 mücadeleye destek amacıyla İspanya ve İtalya’ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

TÜRKİYE’DEN İSPANYA VE İTALYA’YA KORONAVİRÜS YARDIMI
REKLAM ALANI
1 Nisan 2020 18:01
708

Koronavirüs salgınının Avrupa’da etkili olduğu İspanya ve İtalya’ya Türkiye’den tıbbi yardım malzemesi gönderildi. Yardım kolilerinin üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı” yazması dikkati çekti.

 

ARA REKLAM ALANI

Dünyada Covid-19’dan en fazla etkilenen ülkelerden olan ve aynı zamanda salgının Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İspanya ve İtalya’ya Türkiye’den yardım eli uzandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı’nda askeri kargo uçağına yüklendi.

 

KARGODA CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU

Üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun ve “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı” yazan ve Türkiye-İspanya ile Türkiye-İtalya bayrakları yan yana bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağına yüklendi.

Kargo paketlerinin üzerine İtalyanca ve İspanyolca yazılan, Hz. Mevlana’nın, “Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var” sözleri ile “Türkiye’den İspanyol-İtalyan halkına sevgilerle” notu yer aldı.

Kargo uçağı A400 M önce İspanya, ardından İtalya’ya giderek yardım malzemelerini teslim edecek.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.