Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Diyarbakır’da Kadın Polis Timinden Uygulama!

Diyarbakır’da Kadın Polis Timinden Uygulama!
REKLAM ALANI
8 Mart 2024 18:33
123

Diyarbakır’da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü vurgulamak amacıyla tamamen kadınlardan oluşan bir uygulama ekibi kuruldu.

Trafik, çevik kuvvet, yunus, narkotik ve devriye timlerinden seçilen 12 kadın polis, kentin belirli noktalarında uygulama ve denetim yapmak üzere 2 grup halinde görev aldı. Uygulama sırasında durdurulan araçlardan bir sürücü olan Funda Kaya, “Dünyaya kadın olarak gelmek ve kendi ayaklarımızın üzerinde durduğumuzu göstermek çok güzel bir duygu. Biz var olduğumuz için herkes var. İyi ki varız ve hep var olacağız” dedi.

ARA REKLAM ALANI

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatıyla oluşturulan uygulama ekibinin tamamının kadınlardan oluşması dikkat çekti. Kayapınar ilçesindeki trafik denetiminde kadın çevik kuvvet polisleri çevre güvenliği sağlarken, diğer kadın polisler de denetimlerde bulundu. Durdurulan araçlar arandı, sürücülerin trafik belgeleri kontrol edildi ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.

Uygulama sırasında durdurulan sürücülerden Funda Kaya, tüm kadınların gününü kutladı ve kadın olarak var olmanın güzelliğini vurguladı. Başka bir sürücü olan Nevin Yıldız ise uygulama ekibinin tamamen kadınlardan oluşmasının kendisine huzur ve mutluluk verdiğini belirterek, kadınların çiçek gibi olduğunu ve dünyayı da çiçeklerin kurtaracağını söyledi. Diğer bir sürücü olan Hasan Çelik ise kadınların kutsal olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.