Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Sonhaberlerim Dile Getirdi, DİSKİ 7 Ay Sonra Harekete Geçti

Sonhaberlerim Dile Getirdi, DİSKİ 7 Ay Sonra Harekete Geçti
REKLAM ALANI
17 Haziran 2023 15:49 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2023 15:50
342

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesi Arkbaşı Mahallesi’nin 2 buçuk yıldır süren su sorununu geçtiğimiz yılın Kasım ayında dile getiren Sonhaberlerim.com internet haberi sitesinin haber yapmasının ardından 7 ay sonra DİSKİ harekete geçti.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

7 ay önce bir siyasi partinin gündeme getirdiği ve Sonhaberlerim.com internet haber sitesi olarak dile getirdiğimiz Arkbaşı Mahallesi’nin su sorunu nihayet çözüme kavuşacak.

 

Yaptığımız haberin üzerinden 7 ay geçtikten sonra harekete geçen DİSKİ yetkilileri, mahallenin içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

 

Kasım ayında yaptığımız haberde devam eden su sorunuyla ilgili olarak Arkbaşı Köyü’nün muhtarı Çelik, köyünün su deposunun geçtiğimiz yıllarda sel oluşması sonucu yıkıldığını ve o günün şartlarında 20 bin TL’lik su deposu yapılamadığı için bir yıldan fazla süredir susuzluk sorunu çektiklerini belirtmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi alt birimi olan DİSKİ’nin Arkbaşı Mahallesi’nde su sorununu çözmek için çalışma başlattığı öğrenildi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü olarak kentin dört bir yanında içme suyu projeleri gerçekleştirdiklerini belirten DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi; “Diyarbakır genelinde halkımızın hizmetine sunmak için gayret ediyoruz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallemize 90’lı yıllarda yapılan basit tarzda su alma yapısı ile su götürülüyordu, çökmeden kaynaklı geliştirilmesi gerekiyordu. Daha sağlıklı ve kaliteli içme suyunu mahallemize ulaştırmak için kaptaj çalışması başlattık. Kaynak iyileştirme çalışmasının ardından cazibeyle ile mahallemize suyu vereceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.