Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Yeşil Sol Parti’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu

Yeşil Sol Parti’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
REKLAM ALANI
19 Ekim 2022 18:34 | Son Güncellenme: 19 Ekim 2022 18:36
1.667

2023 yılında yapılacak seçimlere katılma yeterliliği için kısa süre önce 46 şehirde örgütlenmesini tamamlayan Yeşil Sol Parti, 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’ni 16 Ekim’de yaptı. 

 

ARA REKLAM ALANI

HDP’nin kapatılması olasılığına karşı kurulduğu belirtilen Yeşil Sol Parti, 2. Olağanüstü Kongresini büyük bir coşku ve katılımla Ankara’da gerçekleştirdi.

 

“Buradayız, birlikte kazanacağız” sloganları eşliğinde yapılan 2’nci Olağanüstü Kongre Ankara İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Eş Sözcülüğe Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın’ın seçildiği kongrede Parti Meclisi, Arabulucu, Disiplin Kurulu seçimleri yapılarak tüm organlar yeniden belirlendi.

 

Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP Eş Sözcüsü Sezgin Kartal, KESK Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kablan Yeşil, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve KHK Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda parti, DKÖ, meslek ve çevre örgütü temsilcisi katıldı.

 

 

 

AYŞE ERDEM: “SEÇİM YETERLİLİĞİNİ SAĞLADIK”

 

Kongrede konuşma yapan Eş Sözcü Ayşe Erdem, şunları söyledi: “Hepiniz kongremize hoş geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bartın ve Amasra’da iş cinayetinde hayatını kaybedenleri anıyorum. Mücadelede yitirdiklerimizi saygıyla anarak başlamak istiyorum. Biz 17 ay önce yaptığımız kongrede iki önemli karar aldık. Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve toplumsal çoklu krizin içinde olduğunu ve bunu da en geniş demokrasi ittifakıyla aşabileceğimizi tespit ettik. Bunun için toplumsal kesimlerle bir araya geldik. Orada da gördük ki tek adamdan kurtulmanın yolunun geniş ittifak olduğu birçok kesim tarafından paylaşıldı. Kongrelerimizi yaptık, seçim yeterliliği sağladık. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Zorlu bir işi hep beraber gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada yeni genişlemiş örgütümüzü, kararlarımızı birlikte almak için kongremizi gerçekleştiriyoruz. Seçim sath-ı mailine yönelik kuvvetli hazırlanmak gerekiyor. Toplum bu nobranlıktan ve kaostan kurtulmak için seçimleri bekliyor. Bu kolay olacak bir şey değil. İktidar, muhalefetin tüm kesimlere saldırdığı, cinsiyet eşitsizliğinin derinleştirildiği, LGBTİ+ bireylere saldırıldıldığı günlerden geçiyoruz. Kadınların mücadele ile elde ettiği kazanımları İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ellerinden alınıyor, siyaset alanı kadınlara daraltılıyor. Sevgili Figen Yüksekdağ ve Aysel Tuğluk şahsında tutsak tüm kadın arkadaşlara selam gönderiyorum. Çok özledik hepsini” dedi.

 

AKIN: “HUKUKSUZ BİR DÖNEMDE KONGREYİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

Eş Sözcü İbrahim Akın konuşmasında; “Merhaba sevgili arkadaşlar, sevgili dostlar hevalno, tarihi bir kongre yapıyoruz, emek ve özgürlük ittifakında bulunan bütün partilere, bütün katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Zor bir dönemdeyiz, 2. Olağanüstü Kongremizi yapıyoruz. Tam olağanüstü bir dönemde yapıyoruz. Bu olağanüstü dönemde dünyanın ve Türkiye’nin gidişatındaki olağanüstülüğü yaşadığımızı görüyoruz. Burada olamayan arkadaşlarımıza da selam ve sevgilerimizi iletiyorum. Yurtdışında sürgün olmuş, bizimle birlikte mücadele etmiş, duygu ve düşüncesiyle burada olmak isteyenlere selamlarımızı gönderiyoruz. Bu mücadele içerisinde 7 yıldır bütün siyasi temsilcilerimizi esir alan yoldaşlarımıza, sevgili Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında selamlarımızı ve sevgilerimizi iletiyorum. Bu süreci birlikte göğüsledik ve engelleri aşarak bu kongreyi yapmak zorunda kaldık. Bütün arkadaşlarımız büyük emekler sarf ettiler. Bu hukuksuz dönemde bu kongreyi gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle kaybettiğimiz Saffet Uygur’un çok katkısı oldu, onu ve Fehim Caculi’yi sevgiyle, saygıyla anıyorum. Emek ve özgürlük ittifakı dışında kalan herkese sesleniyorum; bunun kıymetli olduğunu biliyoruz, ama yeterli olmadığını biliyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde bütün mücadele birliklerinde her türlü inanç gruplarıyla emek güçleriyle birlikteliği inşa edebilirsek başaracağız. Toplumun bütün kesimlerinde ortak geleceğimizi inşa edecek bir çalışma yürütmeliyiz. Bu sürecin dışında kalan bütün dostlara geçmiş tartışmaların sınırlarında kalarak bugünkü siyasi mücadeleyi yürütmeli, tek adamın rejimini değiştirmeliyiz. Gelin tarihin çöplüklerinde kalmış tartışmaların esiri olmayalım, gelin birlikte olalım, gelin tek adam rejimini birlikte değiştirelim, birlikte mücadele edelim, Türkiye’ye yeni bir umut yaratalım. Bu konuda her türlü esnek siyasete varız. Yeşil Sol Parti olarak olabilecek her türlü ihtimal karşısında, HDP’nin kapatılması ihtimali karşısında ortak, birlikte mücadele etmeye hazırız. Bundan sonra da Türkiye’nin her yerinde bu perspektifle örgütleniyoruz, gelin birlikte değiştirelim, birlikte başaralım. “Buradayız, birlikte değiştirelim” diyoruz.

 

SANCAR: “AMASRA KATLİAMININ SORUMLUSU BU REJİMDİR”

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar şunları söyledi; “Heyecanımız büyük ama heyecanımızı yaşayamıyoruz. Boğazımızda düğüm var. Kömür karası çöktü yüreğimize. Kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimizin acısı, üzüntüsü her şeyin önüne geçiyor. Üzüntülüyüz, acılıyız ama öfkeliyiz. Bu öfke, bu ülkeyi değiştirecek büyük gücün de en büyük kaynağı olacaktır. Amasra’da yaşanan kaza değildir, bir katliamdır. Asla kader olarak görülemez. İşçi cinayetleri kader değildir, yoksulluk kader değildir, yolsuzluk kader değildir, doğa talanı, savaş politikaları kader değildir. Bunlar bir sistemin temel sütunları, can damarlarıdır. O sistem AKP- MHP faşizminin yerleştirmeye çalıştığı talan yalan ve kan rejimidir. Amasra katliamının sorumlusu bu rejimdir. Siyasi iktidar sermaye ve bürokrasiden oluşan kartel, bu katliamın sorumlusudur. Bu sistemin röntgenini dün yaşadığımız bu acı olaya bakarak görebiliriz. Uzun uzun bu iktidardan neler yaptığını anlatmama gerek yok, her şey ortada. Sadece Amasra’da AKP genel başkanını sözleri bile bu sistemin ruhunu ve hedefini açıkça ortaya koyuyor. İnsan hayatına, emeğe, doğaya saygı yok; talan var, soygun var, sömürü var, savaş politikaları var. Bizler de diyoruz ki artık yeter, êdî bes e, biz geliyoruz. Yeşil Sol Parti’nin mücadele geleneğini yakından tanıyan bir yoldaşınız olarak bugüne kadar harcadıkları emeğin, yürüttükleri çalışmaların meyvesini bu kongrede topluyor olmaktan ve bunu görmekten büyük gurur ve sevinç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Konferans ve Kongrede Merkez Organlar aşağıdaki gibi oluştu;

 

EŞSÖZCÜLER:

 

ÇİĞDEM KILIÇGÜN UÇAR, İBRAHİM AKIN

 

ARABULUCU : SUAT BAYSAL

 

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ

 

ADNAN GÖLPUNAR

AHMET ASENA

ARİF ALİ CANGI

AYLİN AKER

AYSU TOPAL

AYŞE ERDEM

AYŞE YILMAZ

CAHİT KIRKAZAK

ÇİĞDEM ŞENTÜRK

DEVRİM TURGAY YILMAZ

DİDEM BETÜL GÖÇER

DURSUN BEKTAŞ

EDA KAHRAMAN

ELİF TATAR

EMİNE İĞCİOĞLU

EROL ÇIRAK

EROL KÖROĞLU

ESRA ERGÜZEROĞLU KİLİM

FADİME AY

FATİH ŞAHİN

FATMA KOÇYİĞİT ÖNER

FİLİZ AKILÇAĞI

HACİ ERDEMİR

HALUK KORKMAZ

HALUK LEVENT

İLKAY KARA

İLKNUR MELENGEÇ

KENAN IŞIK

LÜTFİ GÖLPUNAR

MEDİHA YÜKSEL

MEHMET CENGİZ

MEHMET EMRE PEKGÖNENÇ

MEHMET HALİS SAYKAN

MEHMET NURİ ÖZDEMİR

MEHMET ŞERİF CAMCI

MELTEM IŞIK

MERVE FİDAN

MEVLÜT ÜLGEN

NADİR KIRLILAR

NESRİN ASLAN

NEVİN AYTEKİN

NEVZAT AYNA

NURCAN KARASU

NURŞAT YEŞİL

REMZİ ALTUNPOLAT

REŞAT AKINCI

SAMİ EVREN

SELVİ KALIR

SEMA ANIL

SEMRA KIRATLI

SEVTAP AKTAĞ KARAHALI

ŞADİ ÖZDEMİR

ŞAKİRE ŞEYDA ATAŞ

TUGAY TURAN

TURABİ ŞEN

TÜLAY KOÇAK

TÜLİN TÜMER

UMUT VEDAT AÇAR

VEYSEL METE ELÇİ

YAVUZ OKÇUOĞLU

 

MERKEZ DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ:

 

ABDULLAH ÇETİN

BEYDAĞI TIRAŞ ÖNERİ

CUMHUR EGE

HALİL DÖNMEZ

İSMET YILMAZ

MERYEM GÜLBUDAK

SİMİN GÜRDAL

 

DİYARBAKIR İL YÖNETİMİ BELLİ OLDU

 

Ankara’da kongreye giden Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır il yönetimi belli oldu. Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır İl Eş Başkanlığı’na İbrahim Çiçek ve Ayşe Serra Bucak getirildi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.