Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

İzmir’de Diyarbakır’ın Tarihsel ve Kültürel Değerleri Tanıtılıyor

İzmir’de Diyarbakır’ın Tarihsel ve Kültürel Değerleri Tanıtılıyor
REKLAM ALANI
7 Aralık 2023 20:51 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2023 20:52
243

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), bu yıl 17. düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak, kentin tarihsel ve kültürel değerlerini tanıtıyor.  

DTSO, 7 – 10 Aralık arasında Fuar İzmir’de düzenlenen 17’nci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde stant açtı. DTSO ve DTB standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

ARA REKLAM ALANI

DTSO standında ziyaretçilere coğrafi işaretli ürünler ikram edildi ve Ma Music’in seslendirdiği ezgiler büyük beğeni topladı. Turizm Fuarına ilişkin açıklamalarda bulundan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Bugün 17. düzenlenen Travel Türkiye İzmir Fuarına, Diyarbakır’daki Oda, Borsa ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak katılım sağladık. Kentimizde turizm çok önemli bir gelir kaynağı. Diyarbakır’ın 12 bin 500 yıllık tarihi var. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent. Turist sayısına baktığımızda istenilen seviyede olmadığımızı görebiliyoruz. 2015 yılında 600 bin civarında yerli turist, 140 bin civarında yabancı turist çeken kentimiz maalesef 2022 yılında ancak 1 milyon yerli turiste, 40 bin civarında da yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Biz bugüne kadar gerek iç, gerekse dış turist sayısı açısından 5 milyon civarında olmamız gerekirdi. Maalesef bu Mezopotamya bölgesi için yetersiz rakamlardır. Bu rakamalar bize daha çok yol almamız gerektiğini ifade ediyor. Bu fuarda tam da bu anlamda katkı koyduğumuz, özelikle buraya katılan turizm firmaların fuarımıza katılması anlamında gerekse de bundan sonra yapılacak bu tür fuarlara Diyarbakır’daki seçilmiş STK’lar olarak katılıp kentimizi tanıtacağız. Dış turizmde de özelikle hedeflediğimiz rakamları biran önce yakalamamız gerekir. En çok gelir yurt dışından gelen turistler ile sağlanıyor. Bizde bu stantta fuara tanıtım anlamında kentimizin gastronomisini, tarihini, kültürü, müziğini tanıtım anlamında böyle bir çalışma yaptık.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.