Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

DİYARBAKIR’DA AŞI SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Diyarbakır’da aşı olma oranlarının düşük olması sebebiyle başlatılan aşı seferberliği sürerken, kırsal mahalle ve şehir merkezinde kurulan mobil aşı noktalarını ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, ekiplerin aşı olmayan vatandaşları ikna ederek aşı olmalarını sağladıklarını belirterek, bütün Diyarbakır halkının aşı olmasını beklediklerini söyledi.

DİYARBAKIR’DA AŞI SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI
16 Ağustos 2021 17:39
1.444

Diyarbakır’da aşı olma oranlarının düşük olması sebebiyle başlatılan aşı seferberliği sürerken, kentin birçok noktasında AVM ve kırsal mahallelerde kurulan aşı noktalarında aşı olmayan vatandaşların aşı olmaları sağlanıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Aşı olmayanların oranının yüzde 51,7 ve korona virüs risk haritasında 100 binde 786,29 vaka oranıyla halen en üst seviyelerde bulunduğu kentte, mobil aşı ekipleri ile mobil aşı noktalarında bulunan sağlık çalışanları vatandaşların aşı olmalarını sağlıyorlar.

 

EKİPLER HER ALANDA AŞILAMA YAPIYOR

 

Özellikle vatandaşların yoğunla kullandığı semt pazarları, kıraathane, çay bahçesi ve AVM’lerde ekipler, vatandaşları ikna ederek günlük 40 binin üzerinde kişinin aşı olmasını sağlarken, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, aşı uygulama noktalarında vatandaşları ikna eden ve aşılarını yapan ekipleri ziyaret etti.

 

“VATANDAŞLARIN AŞI OLMALARINI İSTİRHAM EDİYORUM”

 

110 filyasyon ekibi ile her alanda çalışma yaptıklarını belirten Diyarbakır Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Aşılama oranları halen istenilen seviyelere ulaşmadı. Ekiplerimiz çay bahçelerini, oyun alanlarında ve kıraathanelerde dolaşarak vatandaşlara aşının önemini anlatıyor. İkna olanlara hemen aşıları yapılıyor. Bu beladan kurtulmanın tek yolu şu an için aşı. Vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çünkü her geçen gün yoğun bakım ve servislerde hasta sayıları da artıyor. Bunların yüzde 90’ı aşı olması gereken ancak olmayanlardan oluşuyor. Toplumsal bağışıklığı yakalamak için yüzde 70’i yakalamamız lazım. Tüm vatandaşlara çağrım, en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşunda mutlaka aşı olmalarını istirham ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.