Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

“12 Mayıs Hemşireler Günü” Kutlaması İçin Hastaneye Alınmadılar!

“12 Mayıs Hemşireler Günü” Kutlaması İçin Hastaneye Alınmadılar!
REKLAM ALANI
15 Mayıs 2022 15:59 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2022 16:02
1.214

Anadolu Sağlık Sen İstanbul İl Temsilciliği, “12 Mayıs Hemşireler Günü” kutlaması için gittikleri Sultanbeyli Devlet Hastanesine alınmadı.

 

ARA REKLAM ALANI

Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nde “12 Mayıs Hemşireler Günü” kutlaması yapmak isteyen Anadolu Sağlık Sen İl Başkanı Salim Kar, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yıldız, Sultanbeyli Anadolu Sen İlçe Başkanı Cüneyt Şahin, 12-18 Mayıs Hemşireler Günü ve Haftasını kutlamak amacıyla Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Selim Kar, bu sırada Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Bulut ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Abdullah Şahin’in, nöbetçi memur ve nöbetçi şefe talimat vererek hemşirelerle iletişim kurulmasını ve kutlamayı engellediğini ifade etti.

 

İl Başkanı Salim Kar’ın, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre sendikal çalışmaları engellemenin suç olduğunu belirtmesine rağmen, Hemşireler Günü kutlaması engellendi.

 

Edinilen bilgiye göre Anadolu Sağlık Sen İl Başkanı ve yönetimi, sendikal faaliyetin engellenmesi üzerine Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğünü arayarak sendikal çalışmalarının engellendiğini belirterek kolluk kuvvetlerinden destek istedi. Gelen kolluk kuvvetleri de sendikal faaliyetlerin Anayasal bir hak olduğunu ve engellenemeyeceğini görevlilere söylemelerine rağmen Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Bulut ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Abdullah Şahin’in “Bu hastane de sendika çalışması yapacaksanız bizden izin almanız gerekiyor” diyerek karşı çıkıp engelledikleri ifade ediliyor.

 

 

YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

 

Bu gelişme üzerine İl Başkanı Salim Kar ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin akşam saatlerinde Anadolu Adliyesi’ne giderek hastane yöneticileri haklarında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. “Anayasal haklarımızı engelleyen hastane yönetiminin gerekli cezayı alacağını düşünüyoruz” diyen Salim Kar, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. Kar, “Anadolu Sağlık-Sen olarak karşımızda hangi gücün olduğunun hiçbir önemi yok. Üyelerimizin ve sağlık çalışanlarının hakkını her durumda, her Platformda koruyup muhafaza edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

4688 SAYILI KANUNA GÖRE SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEBİLİR Mİ?

 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun “Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi” başlıklı 18’nci maddesine göre sendikal faaliyetler engellenemez ve farklı bir işleme tabii tutulamaz.

 

 

TCK’DA SENDİKAL FAALİYETİN ENGELLENMESİNİN KARŞILIĞI NEDİR?

 

Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Suçu Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesinde düzenlenmiştir. TCK. 118 şöyle der:

 

(1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

 

(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.