Dolar 32,2386
Euro 34,7765
Altın 2.415,14
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

YÜZYÜZE EĞİTİM SANCILI BAŞLIYOR

Pandemi koşulları nedeniyle uzun bir aradan sonra yüzyüze başlayacak olan eğitim ve öğretim yıllında öğrencileri okul heyecanı sararken, veliler ise okullarda Covid-19 tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığını ifade ediyorlar.

YÜZYÜZE EĞİTİM SANCILI BAŞLIYOR
REKLAM ALANI
5 Eylül 2021 15:09
1.570

6 Eylül’de ülke genelinde başlayacak yüzyüze eğitim ve öğretim yılı Diyarbakır’da geçen yıl yıkılan 16 ve bu yıl güçlendirme adı altında tadilata giren onlarca okul öğrencisinin başka okullara gönderilmesi ile başlayacak.

 

ARA REKLAM ALANI

6 Eylül 2021 de başlayacak olan eğitim ve öğretim yılında öğretmen açığı, dersliklerin yetersiz olması, Covid-19 tedbirleri kapsamında sınıfların seyreltilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınmamasına bir tepki de Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz’den geldi. 120 bin öğretmen açığı olduğu Ülkemizde 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz şunları söyledi: “ Pandemi koşulları ve vaka sayılarındaki artış nedeniyle uzun süredir çocuklarımız eğitim ve öğretimden uzak kaldı. Geçen 2 yıllık süreç zarfında EBA ve online sistem üzerinden eğitim gerçekleştirildi. Ancak ilimiz Diyarbakır’da ekonomik koşullardan dolayı Mart-Haziran aylarında 1 saniye bile EBA’ya giriş yapamayan öğrenci sayısı Bağlarda 24 bin 430, Silvan’da 15 bin 248, Sur’da 20 bin 636 olup, il genelinde toplam sayı yaklaşık 200 bindir. Rakamlara bakıldığı zaman ilimizde EBA ve Online sistemin bir fayda sağlayamadığını görmekteyiz. Almış olduğumuz verilere bakıldığı zaman geçen yıl ilimiz Diyarbakır’da 16 okul yıkıldı ancak yerlerine yenisi yapılmadı. Bu sene ondan fazla okul güçlendirme adı altında tadilata alındı fakat pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretime yetiştirilemedi. Yıkılan ve güçlendirme adı altında tadilata alınan okulların öğrencileri başka okullara gönderilecek. Yani sınıf mevcudu 40’larda olan okulların mevcut sayıları 60-70’lere çıkmış olacak. Pandemi koşulları nedeniyle sınıfların seyreltilmesi gerekirken aksine sınıflar lebaleb doldurulmuş olacak. 6 Eylülde başlayacak olan eğitim öğretim yılı için acil olarak ilimizde öğretmen açığının giderilmesinin yanısıra eksik dersliklerin bir an önce telafi edilmesi, prefabrik dersliklerin geçici olarak kurulması ve güçlendirme adı altında tadilata alınan okulların tadilatlarının bitirilmesi çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yaklaşık 500 bin öğrencinin ders başı yapacağı ilimizde eğitim ile ilgili sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Akildiz, konuşmasına şöyle devam etti: “ Pandemi nedeniyle 2 yıldır eğitim alamayan öğrencilerimizin geçmişe dönük eğitimlerinin tamamlatılmasının yanısıra hijyen-maske-mesafe kurallarına uyulması konusunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okullara sağlık personellerinin görevlendirilmesi ve okullardaki temizlik görevlilerinin atanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesini talep etmekteyiz. Deva Partisi olarak 1 hafta boyunca tüm Türkiye’de eğitimle ilgili etkinlikler yapıp öğretmenlerimizle, velilerimizle, öğrencilerimizle, kırtasiye, servis ve kantin esnaflarımızla bir araya geleceğiz. 6 Eylül’de başlayacak eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken, eksikliklerin giderilmesi konusunda Demokrasi ve Atılım Partisi olarak bu işin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.