Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

DBB’DEN ‘HAYVAN BARINAĞI’ AÇIKLAMASI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ‘Yüzlerce hayvan ölüme terk edildi’ şeklinde basında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.

DBB’DEN ‘HAYVAN BARINAĞI’ AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI
30 Ocak 2021 13:17
647

Bazı basın yayın organında çıkan haberler üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Bakımevi’ndeki yenileme çalışmaları kapsamında yaklaşık 100 adet kedi ve köpeğin doğaya bırakıldığı belirtildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Belediye tarafından yapılan açıklama şöyle, “Bazı medya organlarınca yayınlanan ‘Diyarbakır’daki hayvan bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde 300-400 sokak hayvanı ölüme terk edildi’ başlıklı haberde barınaktaki hayvanların ölüme terk edildiğine yönelik iddialara yer verilmiştir. Söz konusu iddialar tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır.

 

ENGELLİ KEDİ VE KÖPEKLER MARDİN’E NAKİL EDİLDİ

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizin fiziki ve teknik koşullarının yetersiz kalması nedeni ile daha iyi hizmet verebilmek için alt yapısı güçlü ve modern bir şekilde yeni bir hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi çalışmalarına başlandığı için, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden muayene, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri tamamlanan yaklaşık 100 adet kedi ve köpek yasa gereği doğaya bırakılmıştır. Yine merkezimizde bulunan 20 adet ampute (engelli) kedi ve köpek Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine geçici olarak nakil edilmiştir.

 

İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde ve kar yağışının yaşandığı günlerde can dostlarımızın beslenmesi için birçok yerde beslenme odakları oluşturulmakta ve bu odaklarda düzenli bir şekilde kuru mama bırakılmaktadır. Bazı çevrelerce kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen asılsız olup, yapılan hizmetleri gölgeleyerek kamuoyunda olumsuz algı yaratmaya yönelik çabalardan ibarettir” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.