Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

“İktidarımızda Resmi Nikah Olmadan Dini Nikah Kıyanlar Cezaevine Atılacak”

“İktidarımızda Resmi Nikah Olmadan Dini Nikah Kıyanlar Cezaevine Atılacak”
REKLAM ALANI
9 Aralık 2022 13:56 | Son Güncellenme: 9 Aralık 2022 16:49
1.227

Diyarbakır’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Diyarbakır’da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti lokalinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan İnce, burada yaptığı açıklamada, Türkiye gündemine giren 6 yaşında kız çocuğunun evlendirilmesi olayının ardından iktidara geldiği takdirde resmi nikahı olmadan dini nikah kıyan kişileri cezaevine atacaklarını söyledi.

 

6’lı masaya da seslenen İnce, “Babacan, 2010’da yargı FETÖ’ye teslim edilirken niye evet oyu verdin? Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasında neden evet dedin? Davutoğlu, 2017 tek adam anayasasına neden evet oyu verdin? Akşener, AKP‘nin kuruluşunda görev aldın mı? Karamollaoğlu, sana bir şey demiyorum zaten Tayyip Erdoğan’ın ustası sensin” dedi.

 

Diyarbakır’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’nin günlerdir konuştuğu 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi iddiasıyla ilgili konuşan İnce, “Resmi nikahı olmayana dini nikah kıyana ağır hapis cezası vereceğiz. Bu kadar basit fazla uzatmaya gerek yok.” Diye konuştu. 6’lı masaya ilişkinde konuşan İnce, bu iktidardan kurtulmalıyız diyerek, hem Erdoğan’ın hem de 6’lı masanın da sicili bozuk olduğunu söyledi.

 

“RESMİ NİKAHI OLMADAN DİNİ NİKAH KIYILMAZ”

 

Diyarbakır’da konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin açıklaması şöyle: “Toplumumuzu derinden yaralayan hepimizi üzen Diyarbakırlıyı Trabzonluyu Edirneliyi Vanlıyı hepimizi tiksindiren utandıran Türkiye Cumhuriyetinin aleyhinde dışarıda karikatürler çizilen bir olay var. 6 yaşında kız çocuğunun evlendirilmesi hepimiz utanmalıyız bundan böyle bir iğrençlik böyle bir adilik böyle bir insanlık dışı olay olamaz 6 yaşında çocuklar daha konuşmasını tam tamamlamıyor. Eksik cümleler kuruyor. Burada çok net kökünden çözebiliriz bunu resmi nikahı olmayana dini nikah kıyana ağır hapis cezası vereceğiz. Bu kadar basit fazla uzatmaya gerek yok. Hangi imam kıymış bu nikahı atacaksın bunu hapse çaresi yok. Başka hangi polis, hangi savcı bunu görmezden gelmiş hangi doktor bunu görmezden gelmişse tıkacaksın hapse ağır hapis cezası bu nikahı kim kıymış resmi nikahı olmadan dini nikah kıyılmaz nokta. Ağır hapis cezasını da koyacaksın nasıl çözülür hep birlikte görürüz.

 

“BU İKTİDARDAN KURTULMALIYIZ”

 

Şimdi gelelim bu iktidar ve 6’lı masaya. Bu iktidardan kurtulmalıyız birinci cümlem bu yani düşünün 2023’ün bütçesi tartışılıyor şimdi 4,5 trilyon gideri var bütçenin 3,8 trilyon geliri var 660 milyar açığı var. Bütçenin daha başlarken bismillah demeden 2018 de Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda dolar 4,6 liraydı şimdi 18,60 lira, mazot 5 liraydı bugün 23 lira, kredi risk primleri 300’dü şimdi 500’ün üstünde, bütçe açığı 72 milyardı şimdi 659 milyar TL, merkez bankası rezervleri +30 milyar dolardı svaplar hariç bugün -60 milyar dolar. Yani bu Erdoğan tek adamlığında 4,4 buçuk senede memleketi batırmış yargısını çökertmiş eğitimini çökertmiş tarımını çökertmiş sokaklarını mülteci sığınmacı doldurmuş bitmiş sicili kötü. Peki 6’lı masaya bakıyorum sicillerine bakıyorum dokunulmazlıklara evet diyen var ben hayır dedim 6’lı masanın demokrasi siciline bakıyorum 2017 referandumunda evet diyen var. AKP’nin kuruluşunda görev alan var bide bunların karşısında Muharrem İnce var. AKP’yle 20 yıldır mücadele etmiş 2010 referandumunda geçmemesi için Türkiye’yi dolaşmış 2017 referandumun da geçmemesi için Türkiye’de mitingler yapmış dokunulmazlıklar konusunda hayır vermiş ben bir tane demokrasi sicilimde bir tane kırık yok.

 

“ERDOĞAN’IN DA SİCİLİ BOZUK, 6’LI MASANIN DA SİCİLİ BOZUK”

 

Bunların hepsinin sicili bozuk Erdoğan’ın da sicili bozuk, 6’lı masanın da sicili bozuk 2019’a kadar AKP de görev yapmış şimdi beni bölücü olarak suçluyor. 17 sene AKP’ye hizmet etmişsiniz kendi koltuğunuz gidince ayrılmışsınız bana demokrasi dersi veriyorsunuz. 2010’da yargıyı FETÖ’ye teslim ederken ne yaptınız? Ali Babacan sana soruyorum 2010’da yargı FETÖ’ye teslim edilirken niye evet oyu verdin? Kemal Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum dokunulmazlıkların kaldırılmasında neden evet dedin? Ahmet Davutoğlu sana sesleniyorum 2017 tek adam anayasasına neden evet oyu verdin? Meral Akşener sana sesleniyorum AKP‘nin kuruluşunda görev aldın mı? Temel Karamollaoğlu sana bir şey demiyorum zaten Tayyip Erdoğan’ın ustası sensin.

 

TÜRKİYE ENFLASYONU

 

Türkiye gıda enflasyonu % 102 Avrupa Birliği ortalaması 17,3, Almanya 19,2, İngiltere 16,4, Fransa 12,9, ABD 12,4, Türkiye 102,55 bunlardan 7-8 kat daha fazla gıda enflasyonu var. Türkiye‘de buna dünyada bir kriz var, pandeminin etkisi var, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi var, döviz artışlarının etkisi var diyerek bu işin içinden çıkamayız. Almanya ve İngiltere’de 8 katı fazla gıda enflasyonu varsa pandeminin etkisi İngiltere’ye yok mu Ukrayna-Rusya savaşının Almanya’ya etkisi yok mu hepsinden 7-8 kat daha fazlaysa burada bir etki daha var. Bizde Erdoğan’ın beceriksizliği etkisi bu farkımızda Erdoğan’ın beceriksizliği etkisidir.”

 

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, daha sonra Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’ye giderek burada Cuma namazı kıldı. Esnaf ziyareti de yapan İnce, saat: 18.30’da bir otelde Sivil Toplum Kuruluşları ile bir toplantı düzenleyecek

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.