Dolar 32,2564
Euro 34,7121
Altın 2.404,08
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Yarı Değerli Taşlar, Kadınların Elinde Tam Değere Dönüştürülüyor

Yarı Değerli Taşlar, Kadınların Elinde Tam Değere Dönüştürülüyor
REKLAM ALANI
27 Aralık 2022 16:09 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2022 16:13
1.596

Yenişehir İlçesindeki Kız Teknik Öğretim 0lgunlaşma Enstitüsü’nde 20 kadın kursiyerin katılımıyla açılan atölyede yarım değerli taşlar işlenerek çeşitli süs ve takı malzemelerine dönüştürülüyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Buradan mezun olacaklar kadınlar daha sonra kendi işlerini kuracak. Tanıtım programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, “Türkiye Mücevherler İhracatçıları Birliğiyle bir protokol yapıp dünyadaki tüm yarım değerli taşları Diyarbakır’ımıza getirtip burada işleyip onları yurt dışı piyasasına satmayı ve ülkemize katma değer kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesindeki Kız Teknik Öğretim 0lgunlaşma Enstitüsü’nde tamamının kadından oluşan 20 kursiyerin bulunduğu taş işleme atölyesinde Diyarbakır ve ülkenin değişik coğrafyalarında doğada bulunan yarım değerli taşlar burada işlenerek çeşitli süs ve takı malzemelerine dönüştürülüyor.

 

 

Yarım değerli taş işleme atölyesinin açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, temel amaçlarının dezavantajlı kadınlara istihdam oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Türkiye Mücevherler İhracatçıları Birliğiyle bir protokol yapıp dünyadaki tüm yarım değerli taşları Diyarbakır’ımıza getirtip burada işleyip onları yurt dışı piyasasına satmayı ve ülkemize katma değer kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

“BURADA İŞLENEN TAŞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR”

 

Mezun olan kursiyerlerden sonra yeni dezavantajlı 20 kadın daya kursa dahil edeceklerini belirten Küçükali, sözlerini şöyle sürdürdü:“Atölyemizde şu an 20 hanımefendi bu işi öğrenmek için çalışıyor. 3 tane de usta öğreticimiz var. Atölyemiz, Türkiye’nin en kapsamlı taş işleme atölyesidir. Diyarbakır’ımız da bu yarı değerli taşlar bakımından keşfedilmemiz bir hazine. Farklı farklı çok zengin kaynaklara sahip. Biz burada hem bu kaynakların işlenmesi ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz hem de bu hanım efendileri istihdama dahil etmek istiyoruz. Milli Eğitim bakanımız Mahmut Özer’in talimatlarıyla ki, özellikle Diyarbakır’da istihdama yönelik işler yapalım diye bize talimatları oldu. Destekleriyle de bu atölyeyi açtık. Atölyemizde sadece Diyarbakır’ımızda çıkan yarı değerli taşlar değil, ülkemizin diğer bölgelerinde de çıkan yarı değerli taşlar ham halde geliyor, burada işleniyor ve ekonomiye kazandırılıyor. Hedefimiz Türkiye Mücevherler İhracatçıları Birliğiyle bir protokol yapıp dünyadaki tüm yarım değerli taşları Diyarbakır’ımıza getirtip burada işleyip onları yurt dışı piyasasına satmayı, ülkemize de katma değer kazandırmayı hedefliyoruz. Ama esas değeri, önemi dezavantajlı hanım efendilere istihdam sağlamak olacaktır. Bu 20 hanım efendiyi eğittikten sonra tekrardan 20 kişi daha bu şekilde devirdayim yapacağız.”

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin açıklamasının ardından yapılan tanıtım programı verilen koktey ile son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.