Dolar 32,2659
Euro 34,7491
Altın 2.402,68
BİST 10.279,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

TESPİH KOLEKSİYONCULARI ŞANLIURFA’DA BULUŞTU

Türkiye’nin birçok ilinden Şanlıurfa’ya gelen tespih ustaları ve koleksiyoncuları tarihi bir handa meraklıları ile buluştu.

TESPİH KOLEKSİYONCULARI ŞANLIURFA’DA BULUŞTU
REKLAM ALANI
28 Eylül 2021 17:11
1.346

Çeşitli illerden Şanlıurfa’ya gelen koleksiyoncular, en pahalı tespihlerini görücüye çıkarttı.

 

ARA REKLAM ALANI

Şanlıurfa’nın yanı sıra Ankara İstanbul, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman ve Mardin gibi kentlerden gelerek Balıklıgöl bölgesindeki tarihi Buz Hanı içerisinde binlerce tespih çeşidini sergileyen ustalar ve koleksiyoncular, meraklılarıyla buluştu. Özel işlemeli tespihler, 20 liradan 100 bin liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı buldu. Tespihler arasında bulunan damla taş kehribarın gramı 400 liradan satılıyor. Pazarda, başta damla taş kehribar olmak üzere sıkma kehribar, toz kehribar, ateş kehribar ve Osmanlı kehribarından yapılan tespihler de ilgi görüyor.

 

 

Adana’dan Şanlıurfa’nın tarihi hanında düzenlenen aybaşı tespih pazarına katılan 44 yaşındaki usta Emrah Dinç, 9 yaşından beri tespih işi ile uğraştığını belirtti. Dinç, Şanlıurfa’da düzenlenen aybaşı pazarı sayesinde buradaki müşterilerine ulaşma fırsatı yakaladığını söyledi.

 

 

Şanlıurfalı tespih ustası Mahmut Öncel, her ayın iki günü kurulan tespih pazarı ile Türkiye’nin dört bir yanından tespih ustaları ve koleksiyoncuların buluşma imkânı bulduğunu ifade etti. Öncel, tespihin Şanlıurfa kültürünün bir parçası olduğunu, bunun için de kentte ilginin yüksek olduğunu dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.