Dolar 32,2173
Euro 35,0245
Altın 2.505,34
BİST 10.953,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

DEM Parti’den Belediye Başkanı Seçildi, Partisinden İstifa Etti!

DEM Parti’den Belediye Başkanı Seçildi, Partisinden İstifa Etti!
REKLAM ALANI
30 Nisan 2024 15:26
259

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, Belediye Başkanı Mehmet Begit ve 4 meclis üyesi, DEM Partisi’nden istifa ettiklerini duyurdu. Begit, bundan sonra bağımsız olarak belediye başkanlığı görevine devam edeceğini ifade etti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti’den Birecik Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit ile meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar, partilerinden istifa etti. İstifalarını bir toplantıyla duyuran Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, “Bu seçim, belediye başkanlığı seçim tarihinde en farklı oy ile alınmış başkanlık seçimidir. Halkımız bize inanmış ve güvenmiştir. Biz de bu inançla görevimize başladık. Öncelikle belirtmek gerekir ki söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleri ile bir ilgi ve alakası yoktur. Ancak seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu.

ARA REKLAM ALANI

‘Bağımsız olarak görevime devam edeceğim’ diyen Begit, belediyenin dışarıdan yönetilmesine yönelik baskılara maruz kaldıklarını öne sürdü. “Ben ilçemizi Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerden dolayı DEM Parti’den 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime bağımsız olarak devam edeceğim” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.