Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SP’li Ergin: “Her Parti Kendisi Adına Çalışıyor”

SP’li Ergin: “Her Parti Kendisi Adına Çalışıyor”
REKLAM ALANI
20 Haziran 2022 11:29
1.367

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, gündeme dair haftalık basın açıklamasında her partinin seçim meydanlarında birbirinin düşmanı değil rakibi olduğunu belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

Saadet Partisi’nin yıllardır, çiftçilerin ve üyelerin aidatlarıyla harama karşı mücadele ettiğini ifade eden Başkan Ergin, milli görüşün iktidar olmasının önündeki engellerden birinin BOP mensupları olduğunu, her partinin kendisi için çalıştığını ve ittifak partilerinin alacağı oyların sadece kendi hanesine yazılacağını söyledi.

 

Cumhur İttifakı’nın etkisinde kalan kimilerinin “Diğer partilerle ne alakanız var?” sorusuyla karşılaştıklarına değindi; “Siyaset meydanında her parti iktidar olmayı hedefler, iktidar ortağı olma şartlarını bekler. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın Millî Görüş Çizgisi’ne tahammül etmeyen kimi kökü dışarda gövdesi ve dalları içerde olan güçler, geçmişte partilerimizi sık sık kapatmış, yaptıkları darbelerin de sebepleri arasında partimizi göstermiştir. Saadet Partisi, Milli Görüş çizgisinin devamı olarak temiz geçmişiyle ülkeye ve millete hizmetlerde bulunmuş, ülke ekonomik ve sanayi hamleleri başlatan, Ağır Sanayi Ekolü’nün Merkezidir. Her gün milletimizin teveccühünü kazanan, gittikçe milletimizin sahiplendiği Saadet Partisi gölgelenmek isteniyor” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKI KENDİ BEKA SORUNUNU ÜLKENİN BEKA SORUNUYMUŞ GİBİ GÖSTERİYOR”

 

İttifakları iktidarın ortaya çıkardığını belirten Ergin; “İktidar çıkardığı ittifakların kurallarını kendisi belirliyor. Hiç bir partinin tek başına iktidar olmasının mümkün olmadığı bu ortamda, Ak Parti-MHP ittifakı kendilerinin bekâ sorununu ülkenin bekâsı olduğunu ifade ederken bir araya gelen muhalefet partilerine akla hayale gelmeyen iftira ve karalama ile oy kaybının önüne geçmek istiyor. Biz Millî Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak, ilkelerimizden taviz vermeden, ülkemizin insanımızın bu yıkımdan kurtuluş mücadelesini veriyoruz. Bizi, ittifak yapmakla suçlayıp başka partilerin çizgisine dahil edenler, kendi çizgilerinin nereden nereye geldiğini sorgulamalıdır. Merhûm Liderimiz Necmettin Erbakan’ı terk edenler, Millî Görüş Gömleğini çıkaranlar şimdilerde sahiplenmeye çalışıyor, hayırdır? Büyüdükleri, siyaseti öğrendikleri, ekmeğini yedikleri suyunu içtikleri Millî Görüş’ün tam tersi hareket ettiler. Onlar, nimete saygıda kusurun ne olduğunu bilmelidir. İçine düştükleri durumun sebebini izah edemeyenler, faizi kaldıracakken faiz için fetva peşinde koşmasın. Yoksulun, aşa ve ekmeğe muhtaç edilen, çaresiz bırakılan, açlıkla imtihan edilen sessiz çoğunluğun gür sesiyiz, çağlardan çağlara miras gelen, insanlığın beklediği Millî Nizam’ın, Millî Selamet’in, Refah’ın, Fazilet’in Saadetle bütünleşen takipçileriyiz” diye konuştu.

 

“İKTİDAR, MİLLİ GÖRÜŞÜN SAADET ŞEKLİNE TAHAMMÜL EDEMİYOR”

 

Evini, yurdunu terk edenin geçmişi sahiplenmesinin akıl kârı olmadığını aktaran Ergin; “Bütünden kopan parça un ufak oldukça bütün karşısında varlıklı olduğunu savunur, savunma psikolojisini geliştirir. Biz, diğer partilerle ittifakı çizdiğimiz yol haritasında belirledik. Herkesin kabul ettiği ilkeler bağlayıcıdır. Hiçbir ittifak partisinin oyu, başka parti hanesine geçmez. Her vatandaş verdiği oyun kendi partisine gittiğini bilmelidir. İktidar Partisi, kadrosuyla yok edeceğini sandığı Millî Görüş’ün Saadet şekline tahammül etmemektedir. Biz herkese ve her kesime Adil Düzen’i ve Hakça Paylaşımı anlattık, Adalet üzerinde durduk, insanlığın kurtuluşunun reçetesisin Saadet Partisi’nde olduğuna işaret ettik. Kendilerini alternatif gösteren, Millî Görüş’ün ekonomi sistemini faizle mayalandıranlar,  istihdamla yoksulluğu ortadan kaldırdığımız fabrikaları satanlar, devletin arazisini, hazine toprağını özelleştirip yabancı firmalarla kimi holdinglere satanlar, enflasyonun %100’ü aştığı, paranın pul hükmüne dönüştüğü ortamda Millî Görüşçülerden oy beklemesin. Zira yirmi yıldır seçimlerdeki % 10 barajıyla insanı kandıranlar, yine “Barajı geçemezler”, “Oylarınız başka partilere gider, bu vebaldir, bu günaha ortak olmayın” gibi ipe sapa gelmez ikna metotlarını geliştirip dururlar. Kendileri MHP, BBP ve Doğu Perinçek’ in Vatan Partisi ile birlikte hareket ettikleri ortadayken bizi ittifak kurmakla eleştirenler, aynada kendi sûretini neden görmez? Biz, görüşümüzden, duruşumuzdan, ilkelerimizden hiç taviz vermedik. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na karşı atılan iftiraların karşısındayız” şeklinde konuştu.

 

“MİLLİ GÖRÜŞÜN İKTİDAR OLMASINI BOP MENSUPLARI ENGELLİYOR”

 

“Millet” ifadesinin “Zillet” olarak telaffuz edilmesinin siyasetin çirkin yüzü olduğuna değinen Ergin; “Önce bunun için özür dilemesi gerekir, kimilerinin. Biz, batının ve yandaşlarının siyasî emellerine taraf olmadık ve her zaman karşısındayız. Bizi yok bilenler, varlıklarını inkârda birliktir. Biz ismimizle, sözümüzle, rengimizle, bayrağımızla her daim meydanlardayız. Her seçimde devlet hazinesinden yüz milyonlarca destek alanlara karşı biz 20 yıldır fedakâr cefakâr üyelerimizin desteğiyle, haram para bulaşmamış köylümüzün esnafımızın aidatıyla mücadeleye devam ediyoruz. Kendi kibirleri ile güç zehirlenmesine uğrayanlar, nereden nereye geldiklerini bilmelidir. Bu gün Millî Görüş’ün iktidar olmasının önünde başlı başına engel olanlar kendileridir, BOP mensuplarıdır. Halkımız şunu bilmelidir ki altılı masa, ilkeler bağlamında bir araya gelmiş, halkımızın ortak dertlerine derman arayışının sonucudur. Her parti, aynı zaman içinde seçimde birbirinin rakibidir. Biz fikir siyâseti içinde, ilkeleri belli parametreleri faiz sistemine, haksızlığa, yolsuzluğa, adam kayırmacılığına kapalı, yaptıkları yapacaklarının teminatı olan, beklenen umurları yeniden yeşertme hasretiyle dolu gönüllerin partisiyiz. Saadet Partisi kadrolarının samimi çalışmaları kimleri ürkütüyorsa bellidir. Biz inancı, düşüncesi ne olursa olsun Adil Düzen içinde herkesin yaşama hakkına saygılı bir çizgiye sahibiz. Adalet, ahlaklı olma, işin ehline verilmesi, insanın emeğine saygı, herkese yaşama hakkı kutsaldır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.