Dolar 32,5384
Euro 34,8990
Altın 2.437,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

DİYARBAKIR VALİLİĞİ VE AK PARTİLİLER ARASINDA PROTOKOL KRİZİ

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve 18 kişiden oluşan İl Yürütme Kurulu’nun, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu’na nezaket ziyaretinde “protokol ve üst düzey arama” krizi yaşandı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ VE AK PARTİLİLER ARASINDA PROTOKOL KRİZİ
REKLAM ALANI
27 Nisan 2021 00:59
15.171

AK Parti il yönetiminin dün öğlen saatlerinde Diyarbakır Valiliğine gerçekleştirmek istediği ziyarette protokol krizi yaşandığı iddia edildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Abori Ekonomi sitesinden Veysi Polat’ın haberine göre AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, geçen hafta belirlenen İl Yürütme Kurulu Üyeleri Hüseyin Denli, Serap Akbaş, Mehmet Raşit Ocok, Fatma Biçer, Mehmet Fatih Kayhan, Suna Kepolu Ataman, Fehmi Kardeşoğlu, Celal Dengiz, Mehmet Arzu, Bedirhan Akyol, Abdulvahit Güvensen, Mehmet Zeki Akkoç, Halit Aydın, Şeyh Mehmet Çet, Hasan Çakar, Mehmet Ali Dündar, Müzeyyen Kaya ve M. Ahmet Mahsum Melikoğlu ile birlikte bugün saat 12.45’te Vali Münir Karaloğlu’na nezaket ziyareti için Valilik binasına gitti.

 

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİNİN ÖNÜNÜ POLİS KESTİ

 

İl Başkanı Aydın’ın aracı protokol kapısından içeri alınırken, Yürütme Kurulu Üyeleri’ne kapı kapatıldı. Bunun üzerine araçlarını dışarıda park eden AK Partililer protokol kapısına giderken, sadece İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın geçişine izin verildi, diğerlerinin önü 10 kişilik polis barikatıyla kapatıldı.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI PROTOKOL KAPISINDAN DÖNDÜ

 

AK Partililer duruma anlam veremezken, İl Başkanı Aydın da protokol kapısından geri dönerek ekibiyle beraber vatandaş girişinden geçmek istedi. Vatandaş girişinde ise X-Ray ve üst araması krizi yaşandı. AK Parti heyeti burada x-ray cihazı ve üst aramasından geçirilerek Özel Kalem katına çıkartılmaya çalışıldı. Bu gerilim nedeniyle AK Partililer, ziyaretlerini erken sona erdirdi.

 

ZİYARETİ VALİLİK DE AK PARTİ DE PAYLAŞMADI

 

Göreve geldiği ilk günden bu yana sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan Vali Münir Karaloğlu’nun her ziyareti paylaşırken, kentte AK Parti’yi temsil eden üst düzey heyeti paylaşmaması dikkat çekti. Karşılaştıkları uygulama karşısında hoşnut olmayan ve tepki gösteren AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı ve ziyarete giden yöneticilerin de herhangi bir paylaşım yapmaması dikkat çekti.

 

MESELE İTHAL BÜROKRATLARA TEPKİ  AÇIKLAMASI MI?

 

Diyarbakır’da bugün yaşanan krizin ana sebebinin, Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katıldığı AK Parti İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçilen Muhammet Şerif Aydın’ın, Tigris Gazetesi’nin gündeme getirdiği Büyükşehir Belediyesi’nde ithal bürokratlar iddiasına yönelik açıklamaları olduğu belirtiliyor. Aydın, göreve geldikten sonra gerek şehirdeki bürokrasi ile ilgili çıkışlarıyla gerekse şehrin tümünü ilgilendiren projelere öncülük etmesi ile dikkat çekerken, yaşanan bugünkü hadisenin Valilik ve Belediye bürokrasisinin bu söylem ve eylemlere tepkisi olduğu dile getiriliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.