Dolar 32,2676
Euro 34,7368
Altın 2.406,27
BİST 10.300,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

ŞANLIURFA’DA BEYAZ ALTIN HASADI BAŞLADI

Türkiye’de üretilen pamuğun önemli bir kısmının karşılandığı Şanlıurfa ‘da “beyaz altın” olarak nitelendirilen pamuğun hasadına başlandı.

ŞANLIURFA’DA BEYAZ ALTIN HASADI BAŞLADI
REKLAM ALANI
10 Eylül 2021 13:50
1.571

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa ‘da GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak tarımsal üretim de katlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Sulanabilen tarım arazisi alanlarının artmasıyla ekim alanı her yıl genişleyen pamuk, lifiyle tekstile, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlıyor. Bölgede stratejik ürünlerin başında gelen pamuk “Beyaz altın olarak” nitelendiriliyor. Türkiye’nin dünya genelinde tekstilde söz sahibi olmasına katkı sunan Şanlıurfa’da pamukta yeni hasat dönemi başladı. Çiftçiler, yaz boyunca etkili olan kavurucu sıcaklara rağmen suladıkları ve bakımını yaptıkları ürünlerinden bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi umut ediyor. Tarlada ailesi ve işçilerle birlikte elle hasat yapan çiftçilerden İbrahim Aslan, tek temennilerinin bu yıl tatmin edici bir fiyatın belirlenmesi olduğunu söyledi.

 

“BEREKETLİ BİR YIL DİLİYORUZ”

 

Çiftçi İbrahim Aslan, “3-4 gündür pamuk hasada başladık. İnşallah bereketli bir yıl olur. Dönümde yaklaşık 500 kilo pamuk elde ediliyor. Temennimiz fiyatın iyi olmasıdır. Çiftçi çok zor durumdadır. Gübre ve mazot parası çok yükseldi. Bu sıcağın altında çalışıyoruz. Çok zor şartlar altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Yaklaşık 40-45 derece sıcaklık altında iş yapıyoruz. Bazen susuz bazen de aç kalabiliyoruz. Tek temennimiz bu yıl fiyatların iyi olmasıdır” dedi.

 

“ZOR AMA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

 

Tarlada güneş altında çalışmanın zorluğunu anlatan işçilerden İsmail Arslan, “Sabah 05.00 sıralarında tarlaya geliyoruz, akşam saat 19.00’a kadar çalışıyoruz. Günlük 80 lira yevmiye ile çalışıyoruz. Zor ama çalışmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.