Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Doğum Günün Kutlu Olsun Hilay!

Girişimci /Doktora Öğrencisi
12 Mart 2024 12:50
326

Herkese yepyeni bir haftadan merhaba,

Bilirim, insanın kendi içine yolculuk yapması insanı çok yorar. Çünkü bu yolculukta kaçıp sığınacağın bir yer bulamazsın. Herkesten sakladığın acıların çöker yüreğinin üstüne oturur, kimseyle paylaşamadığın hislerle savaşırsın, avazın çıktığı kadar bağırmak ve haykırmak istediğin hayallerin ayaklarını yerden keser, gözlerin bazen dalar, bazen dolar, bazen de ışıl ışıl bakar. Bu yolculuk bir insanın kendisini yaşatmasının aslında tek yoludur.

ARA REKLAM ALANI

Mart ayı umut dolu bir başlangıca ve yeni fırsatlara açık olmamız gereken bir zaman dilimidir. Doğa yenilenir, toprak yeni tomurcukları hasretle bekler, insanın içini kıpır kıpır eden bir hava sarıp sarmalar bizi, kabuğumuzu kırmak ve büyümek için yaşam elimize yeni anahtarlar bırakır. Bunu hissetmek ve görmek nasip olsun dilerim.

12 Mart benim doğum günüm. Yeni yaşımda kendime olan seslenişimin bir kısmını paylaşmak istedim. Ne de olsa insan yaş aldıkça kendini temize çekiyor bir anlamda.Yeni yaşın kutlu olsun Hilay! Buraya yeni yaşın için bazı notlar bırakıyorum sana;

“Kendini bilmek en yüksek bilgeliktir; kendini bilmezlik en büyük cehalettir” demiş Konfüçyüs.Ailende, iş çevrende, arkadaşlarının arasında kendini bilen insanlar olsun, sonrası hep böyle kalsın.

Kusursuz bir bütün için doğru parçaların bir araya gelmesi gerekir. Hayattan şikayetçi isen, bazen kendini eksik hissediyorsan veya yeterince iç huzurun yoksa hayatını oluşturan parçaları tekrar gözden geçirmelisin. Bu sayede kusursuz bir bütüne kavuşacağından eminim.

Bir insanın kalbinde taşıdığı merhameti ve iyi niyeti insanın şerefidir. İnsan her şeyini kaybedip yaşamaya devam edebilir ama şerefini kaybettiğinde yaşayamaz. İnsanlar ne kadar seni incitse de merhametini ve niyetini temiz tut, unutma bu bir şeref meselesidir.

Yılmadan yapmaya çalıştığın, denemekten vazgeçmediğin hayaller için içindeki güce sahip çık. Evet insan bazen çıt diye kırılabiliyor, ama gücünün kaynağını keşfedenler yoluna devam eder, pes etmek onlara göre bir şey değildir. Dünya tek hücreli bir canlı değil ki her günü aynısını yaşayalım. Dünya kah içimizi burkacak kadar karamsar, kah okyanusun kristal mavisi kadar huzur verici olabiliyor. Uzaydan bir top gibi görünen dünya, herkesin içinde farklı şekillerle var olur. Herkesin bir de içinde kendine ait bir dünyası vardır. Onu var eden.
O nedenle, sen önce yüreğini besle, sahip olduklarına olan şükrünü artır. Her şeyin ilacı sensin. Sen istemediğin müddetçe zaman hiçbir şeyi iyileştirmez. Önce ve hep kendine inanacaksın.
Seni sana emanet ediyorum Hilay!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.