Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Bölgede HÜDAPAR 2. Parti Mi Olacak!

12 Mart 2024 13:26
937

31 Mart yerel seçimlerine doğru gidilirken, bölgede yıllardır süren eskiden HDP şimdiki adı ise DEM Parti ile AK Parti arasında geçen seçimlerde bu sefer DEM Parti-HÜDAPAR yarışına sahne olacağı iddialarını kulislere bomba gibi düştü.

31 Mart’ta Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDAPAR, başta Diyarbakır ve Batman olmak üzere bölgedeki il ve ilçelerin çoğunda aday çıkararak 31 Mart seçimlerine iddialı bir şekilde girdi.

ARA REKLAM ALANI

HÜDAPAR’ın 14-28 Mayıs 2023 seçimlerinde destek verdiği Cumhur İttifakı’yla birlikte 4 milletvekili çıkararak TBMM’ye girdi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde milletvekillerinden Mersin milletvekili FAruk Dinç’i Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Batman milletvekili Serkan Ramanlı’yı da Batman belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Seçim süreci başladığı günden beri gece gündüz demeden sahada çalışmalarını sürdüren, hatta sıradışı diye nitelendirilen bir şekilde DEM Partili adaylarla poz veren Batman adayı Serkan Ramanlı’nın bu görüntüleri ise birçok kesim tarafından olumlu karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde bir anket firması ise yaptığı çalışmada başta Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Muş olmak üzere bölgedeki birçok kentte DEM Parti’den sonra HÜDAPAR’ın ikinci parti olabileceğini ortaya çıkardı. Niye bunu diyorum. Çünkü DEM Parti’nin ev ev çalışma tarzının aynısını bugüne kadar HÜDAPAR yapıyor da ondan.

HÜDAPAR, bölgede 2. parti olursa ne olur diyorsanız gelin bunu da kısaca size anlatayım. Bölgede AK Parti’nin belediyeleri kazanması birçok il ve ilçede zor hatta imkansız olmasına rağmen şehirdeki yaygın algıya göre Bağlar Belediyesi modeli beklentisi nedeniyle bir çok adayın yeter ki aday olalım diyerek bazı yerlere ciddi rakamlı paralar teklif ettiği dahi  başta Diyarbakır’ın kahvehane ve sokakları olmak üzere her yerde konuşuluyor. Sırf bundan dolayı AK Parti’nin Diyarbakır’daki birçok ilçede seçimi kazanması dahi olası hale gelmişken tepki çeken adayların belirlenmesi, bazı aday adaylarının Saadet Partisi veya Yeniden Refah Partisi’nden aday olarak AK Parti’nin oylarını alarak iddialı hale gelmesini de sağladı. Eğer bu iddialar gerçekse bu adaylar kazanamayacağı bir seçimde aday olmak için bu kadar parayı niye verir ki. Şahsen ben olsam kimseye beni aday yapın diye hiçbir şekilde para vermem.

Şehirdeki algıya göre bunun temel nedeni olası bir kayyum atanması veya YSK eliyle seçimi kazanan partiden alınarak 2. adaya verilmesi olarak görünüyor. Ancak bu kişilerin hesap edemedikleri bir sürpriz gelişme kulislerde yaşandı. Bu da HÜDAPAR’ın bölgede etkili adaylar çıkararak 2. parti olma iddiasıyla etkili çalışmalar yapması ve bunun halkta teveccüh görmesi. Kaldı ki AK Parti’nin birçok adayının halk tarafından tanınmayan, aday gösterildiği il veya ilçede yaşamadan belirlenmesi de o bölgede yaşayan AK Partililer tarafından sert tepkiyle karşılandı ve bana da gelen birçok vatandaş, oyumuzu bu adaya vereceğimize kendimize yakın olarak HÜDAPAR’ı görüp ona vereceğiz diyorlar.

Velhasıl kelam, YSK eliyle ikinci partiye belediyenin anahtarı verilirse ve birçok yerde HÜDAPAR’ın veya Diyarbakır’ın bazı ilçelerinde Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin adayı 2. parti olarak öne çıkarsa bölgede kurulduğu günden beri 2. parti konumunda olan AK Parti’nin kayyum veya başka şekilde elde edebileceği belediyeleri bu ismini saydığım partilere kaptırabilir. O zaman geçmiş olsun mu diyelim AK Parti’ye yada hayırlı olsun mu diyelim HÜDAPAR’a şimdiden bilemedim. Bunun cevabını 1 Nisan sabahı öğrenmiş olacağız.

REKLAM ALANI
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
9 Aralık 2022 00:46
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.