Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Diyarbakır’da Üretilen ‘Mobil Konkasör’ Tanıtıldı

Diyarbakır’da Üretilen ‘Mobil Konkasör’ Tanıtıldı
REKLAM ALANI
6 Mart 2022 14:49
1.578

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren fabrikada imal edilen ‘Mobil Konkasör’ün tanıtımı yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da 63 firmanın katılımıyla açılan 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı devam ediyor. Fuarda, Diyarbakır OSB’de kurulu bir fabrikada yerli malzemelerle imal edilen mobil konkasör tanıtıldı. Diçelik Makine firmasının ürettiği Mobil Konkasör’ün tanıtımında konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, makinanın “Dicle Nehri’ni koruyan makine” olduğunu söyledi.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kaya, burada yaptığı konuşmada, kent olarak tarım, tekstil ve makinede rekabet edebilecek güçte olduklarını söyledi. Kentin yatırım altyapısı geliştikçe üretimin arttığını, dünya standartlarında üretim yapıldığını belirten Kaya, “Bu makinenin kullanımının artmasının kentimizin hem tarım hem de inşaat sektörüne önemli katkıları olacaktır.” dedi.

 

“DİYARBAKIR’IN YATIRIM ALTYAPISI GİTTİKÇE ARTIYOR”

 

Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır’ın yatırım altyapısı gittikçe artıyor. Yatırım altyapısı güçlendikçe yatırımcılar da kente yakışan daha nitelikli, dünya standartlarında ürünler üretiyor. Kentin yatırım altyapısı düzeldikçe yatırımların en üst seviyeye çıkacağını hep vurguladık. Biz Türkiye’deki birçok sektörde dünya ile rekabet edecek firmalarımızın kentimizde olduğunu biliyoruz. Tarımda da, imalatta da tekstilde de makinada da böyledir.

 

“DİCLE NEHRİ’Nİ KORUYAN MAKİNADIR”

 

Nehir yatağının değişmesini, kirlenmesini engellememiz gerekiyor. İnşaat kumuyla ilgili kentte bir çözüm yaratmamız gerekiyordu. Aslında UNESCO Dünya Miras listesinde olduğu için Dicle Nehri’nden kum almak yasaktı da. Tabii ki sadece yasaklamakla da sanayiyi geliştiremezsiniz. Bu makine tam da bu anlamda önemlidir ve Dicle Nehri’ni koruyan makinadır. Tabii Karacadağ’dan kente yayılan bazalt taşımız var ve bu bazaltı taşa dönüştüren, inşaat sektöründe kullanılabilir hale getiren bir makinadır bu. Bu makine aynı zamanda Karacadağ çevresinin organik tarıma açılması açısından da önemli işlevleri olacak bir makinadır. Bu anlamda fuarın yıldızı olan makinayı üreten, Ali Çelik arkadaşımız başta olmak üzere bu makinayı ortaya çıkaran herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu makinanın sayısının artması hem inşaat hem tarım sektörüne ciddi katkı sağlayacaktır.” Dedi.

 

“MOBİL MAKİNEMİZ DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA YAPILAN İLK ÜRETİMDİR”

 

Mobil konkasörü üreten Diçelik Makina’nın sahibi Ali Çelik de 2006’da OSB’de faaliyete başladıklarını ve 2011’de çelik döküm tesisi kurduklarını dile getirdi. Geçen yıl yapımına başladıkları mobil konkasörü bu yıl tamamladıklarını söyleyen Çelik, şunları söyledi: “Makine yapımında kullandığımız malzemelerin tümü yerli. Hepsi Türkiye’de imal edilmiş malzemeler. Bu makine bizim ilk makinemiz. Altyapımızı oluşturduk, makineleri hem sabit hem mobil olacak şekilde üreteceğiz. Bir Diyarbakırlı olarak inşallah sürekli kentimize yatırım yapacağız. Mobil makinemiz Doğu ve Güneydoğu’da yapılan ilk üretimdir. Hedefimiz, hem iç piyasada satış yapmak hem de ihracat yapmak. Çünkü, Türki Cumhuriyetlere, Avrupa’ya, Irak, İran’a bu makinelerden çok ihracat yapılıyor.”

 

10’uncu Mezopotamya İnşaat Fuarı’nda yapılan tanıtıma Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, OSB Başkanı Mustafa Fidan, DİMER Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Doğan Hatun, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.