Dolar 32,3806
Euro 34,7846
Altın 2.396,81
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kayapınar’da vatandaşları tedirgin eden ölümcül toz; Asbest

Kayapınar’da vatandaşları tedirgin eden ölümcül toz; Asbest
REKLAM ALANI
27 Temmuz 2023 15:23
478

Kahramanmaraş Merkezli deprem sonrası hasarlı binaların yıkımı, ‘Katil toz’ olarak bilinen ‘Asbest’ tehlikesini gündeme getirdi. Binaların boyasından çatısına, parkelerinden izolasyonuna kadar birçok bölgesinde bulunan asbest binaların yıkım esnasında toz halinde açığa çıkarak solunum yoluyla insan vücuduna girdiğini belirten uzmanlar kanser uyarısı yaptı.

Söz konusu yıkım sonrası toplanan molozlar şehrin en gelişmiş bölgesi olan Selahattin Eyyubi bulvarındaki Kayapınar Belediyesine ait şantiye alanına getirilerek işlendikten sonra yolların yapımında kullanılması için tekrar kamyonlara yüklendiği görüldü. Çevrede yaşayan vatandaşlar ise ‘Katil toz’ olarak bilinen ‘Asbest’ tehlikesi karşı karşıya kalıyor.

ARA REKLAM ALANI

Bina sakinleri ve çevredeki vatandaşlar, ‘Katil toz’ olarak bilinen ‘Asbest’ tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Deprem bizi öldürmedi, ‘Asbest’ bizi öldürecek” diyerek duruma tepki gösterip yetkililer tarafından soruna çözüm bulunmasını istediler.

Öte yandan uzmanlar, inşaat molozlarındaki asbest binaların yıkım esnasında toz halinde açığa çıkarak solunum yoluyla insan vücuduna girip kansere sebep olduğunu aktardılar.

KAYNAK: DİYARBAKIR’IN SESİ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.