Dolar 32,4980
Euro 34,9033
Altın 2.440,43
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

“Kaza Mağdurları Haklarından Habersiz”

“Kaza Mağdurları Haklarından Habersiz”
REKLAM ALANI
27 Temmuz 2023 14:50
299

Diyarbakır’da iş kazaları ve trafik kazaları mağdurlarının artması beraberinde hasar danışmanlık diye bir sektörün oluşmasını sağladı.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Kaza geçiren insanların haklarından bihaber olduğunu belirten Eren Hasar Danışmanlık Şirketi Yetkilisi Seyithan Saraçoğlu,  haklarının bilincinde olmayan insanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini ve bu sektörün geleceğin sektörü olduğunu söyledi.

 

Diyarbakır, Elazığ ve Batman’da 3 şubesi olduğunu söyleyen, bu şubelerde 18 kişiyi istihdam ettiklerini ve 8 yılda 600’e yakın insanın mağduriyetini giderdiklerini, bunun sonucunda insanların hayır dualarını da aldıklarını ekledi.

 

Yıllar evvel geçirdiği trafik kazası sonucu bir avukata giderek bilgi aldıktan sonra hasar danışmanlık şirketi kurmaya karar verdiğini belirten Saraçoğlu; “Diyarbakır’da hasar danışmanlık şirketim var. Diyarbakır, Elazığ ve Batman’da 3 adet şubemiz var. 8 yıldır bu işi yapmaktayım. Trafik kazalarında ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız bu haklarından mahrum ve habersizdir. Sabah 8’den akşam 18:00’a kadar vatandaşlarımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

“KAZA GEÇİRDİKTEN SONRA BÖYLE BİR ŞEY YAPMAYA KARAR VERDİM”

 

Dicle Üniversitesi’nde sağlık bölümünden mezun olduğunu aktaran Saraçoğlu; “Yıllar evvel bir trafik kazası geçirdim, ondan sonra böyle bir şeyin olduğunu öğrendim. Ben kaza geçirdiğim zaman benim gibi mağdur olan birçok insan vardı. Ben kendi hakkımı bilmiyordum. Bu insanların haklarından bir haber olduğunun farkına vardım ve hasar danışmanlık şirketi kurmaya karar verdim. Yaklaşık 8 yıldır bu şirketi açmışım. Birçok sertifikam var ve bu işin uzmanıyım. Her yurttaşımız her arkadaşımız kapımızı çalabilir, gelip çayımızı içebilir ve bizden bilgi alabilirler” diye konuştu.

 

“ÇEVREMİZ SAYESİNDE MAĞDURLARA ULAŞIYORUZ”

 

Kaza mağduru kişilere çevresindeki insanlar sayesinde ulaştığını açıklayan Saraçoğlu; “İnsanlar gerek bizi tanıdıkları için, gerekse arkadaş, eş, dost ve akrabalar tarafından bize haber verilmesi sonucu onlara ulaşıyoruz ve onların sorunlarıyla hemhal oluyoruz. Bize gelen hiçbir mağduru geri çevirmedik. Onlardan herhangi bir ücret talep etmedik, tamamen ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bize gelen insanlar eğer mağdursa, maddi imkânları yoksa tüm masraflarını kendi cebimizden karşılıyoruz. 8 yıldır yaptığımız çalışmalar sayesinde bize birçok insan geliyor ve biz yüzlerce insana bu şekilde yardımcı olduk. 8 yılda 600’e yakın insana yardımcı olup onların mağduriyetinin giderilmesine vesile olduk. Şu ana kadar 600’e yakın insanın mağduriyetini giderdik. Şu anda emsal kararlarımız var, dosyalarımız var. Hiçbir vatandaşımız bizden memnun olmadan ayrılmadılar. Tamamen memnuniyet çerçevesinde buradan işlerini halledip ayrıldılar” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLARIMIZ HAKLARINDAN HABERSİZ”

 

Kaza geçiren insanların haklarından habersiz olduğuna değinen Saraçoğlu; “Birçok vatandaşımız kaza geçirdikten sonra böyle bir haklarının olduğundan haberdar değiller. İnsanlarımız hiçbir şey yapmasalar bile bir avukata gidip bilgi sahibi olabilirler. Çünkü bu çok önemli bir konu ve insanlarımız bir yandan kaza geçirip belki hayatlarının sonuna kadar bir mağduriyet yaşayacaklar ama bu kaza sırasında da böyle bir hakları olduğu için bu haklarından da mahrum kalmamaları gerekiyor. Bu insanlar, kendi kendilerine bu haklarından mağdur edilmemeliler ve bunların yüksek miktarda tazminat alma hakları da mümkündür. Bazen kazanın durumuna göre 1 milyon TL’ye yakın tazminat alabilirler. Vatandaşlarımız haklarından mahrum kalmasınlar ve bu hakları için başvuru yapsınlar. Bize gelip gelmemeleri önemli değil ama istedikleri zaman bizi arayıp bizden bilgi alabilirler. Önemli olan onların mağduriyetinin giderilmesi, kendi haklarının kaybolmamasıdır” şeklinde konuştu.

“BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN BİR KIZIN BACAĞINI KAYBETMESİ OLDU”

 

Bu şirketi açtıktan sonra yüzlerce insanın mağduriyetini giderdiklerini belirten Saraçoğlu, bu süreçte kendisini en çok etkileyen olaydan da bahsetti. Saraçoğlu; “6 yıl önce bir baba, araç kullanırken kızı yanında iken kaza yapmıştı. Baba, kaza yapınca kızın ayağı koptu. 6 yıl önce bu olay yaşandı. Biz o zaman kızın protez ayağının takılmasına kadar kendilerine yardımcı olduk ve onların mağduriyetlerini giderme babında üzerimize ne düştüyse yaptık. Bu olay bugüne kadar hasar danışmanlık uzmanı olarak görev yaptığım süre içerisinde beni en çok etkileyen olay oldu. O günkü şartlarda yaklaşık 280 bin TL’ye yakın bir tazminatı çıktı. Biz o zaman o tazminatı da alıp ona yardımcı olduk. Bayağı da etkilendik yani” dedi.

 

“İNSANLARIN HAYIR DUALARINI ALIYORUZ”

 

Bu işi yaparken aynı zamanda insanların hayır dualarını aldıklarını vurgulayan Saraçoğlu; “Mağduriyetlerini giderdikten sonra birçok vatandaşımız bize gelip teşekkür mahiyetinde birçok hediye getirdiler. Hediye getiren oluyor, teşekküre gelen, Allah razı olsun demeye geliyorlar ve bu şekilde birçok insanla dostluğumuz pekişti ve hala devam ediyor.”

“HASAR DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİNE RAĞBET ARTACAK”

 

Bundan sonraki süreçte hasar danışmanlık şirketlerine daha çok rağbet artacağını açıklayan Saraçoğlu; “Ben, yanımda çalışan mesai arkadaşlarımı okula bile gönderiyorum. 3 şubemiz var. Şu anda 10 arkadaşımız Diyarbakır şubesinde, 4 kişi Elazığ 4 kişi de Batman olmak üzere toplam 18 kişiyi burada istihdam ediyorum. Ben bu arkadaşlarımı hem istidam ediyorum hem de yetiştiriyorum. Kendilerine sertifika almalarına yardımcı oluyorum. İleride hem insanlara yardımcı olabilmeleri hem de kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak babında onlara her türlü desteği veriyorum. Eren hasar danışmanlık olarak Diyarbakır’da tüm vatandaşlarımıza her türlü güvenceyi veriyoruz ve her türlü hizmet için varız. Son 8 yılda terör mağdurları iş kazaları ve trafik kazaları mağdur olan birçok insan bize geldi. Onların hem sorunlarını çözdük hem de mağduriyetlerini giderdik. Vatandaşlarımız, vakit kaybetmeden bize gelsinler” diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.