Dolar 32,2457
Euro 34,7272
Altın 2.390,37
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Diyarbakır’da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı Kuruldu

Diyarbakır’da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı Kuruldu
REKLAM ALANI
4 Nisan 2023 20:00
250

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Diyarbakır’daki Kürt Partilerle ‘Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’ kurdu.

 

ARA REKLAM ALANI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Kurdistan’daki partilerle kurduğu Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine dair deklarasyonu Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan bir düğün salonunda duyurdu.

 

Deklarasyonun okunmasının ardından parti eşbaşkanları ve başkanları söz aldı. Deklarasyonda “ortak mücadele” vurgusu yapılarak, “Gücümüzü birleştirdiğimizde kazanacağımıza kuşku yoktur. Kürtlerin birliği, Kürtlerin özgürlüğüdür” denildi.

 

SANCAR: TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, tarihi bir ana şahitlik edildiğini belirterek, “Şimdiden hayırlı olsun. Uzun süredir Türkiye de ve demokrasi güçleri arasında bir ittifak arayışındayız, daha önce adına ‘Demokrasi Buluşması’ koymuştuk. Bugün de önemli sonuçlara ulaştık. Buradan, Kürdistan’dan bu ittifakı inşa etmiş olduk. Bu ittifakı bütün diğer ittifaklarımızla birlikte sıralanmasına gerek yok birlikte mücadele Kürt sorunun sorunu için büyük bir önem. Diyalog ve müzakere yolunun kabul edilmesi inkar ve savaş yollarının terk edilmesidir. Eşit özgür yolları aramaktan geçiyor. Demokratik çözüm yerinden ve yerel yönetimlerden geçiyor. Bu ittifak bu yolda atılmış çok önemli bir adımdır. Bugünden yarına geleceği eşit ve özgür bir yaşam üzerine kurma inşasıdır. İttifaklar kolay kurulmuyor, ciddi emek verilmesi gerekiyor. Burada emek veren kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. 14 Mayıs yeni başlangıçlar için önemlidir bu imkanları oluşturmak bizim elimizde, güçlerimizi birleştirirsek ve yerelden yönetimi büyütürsek şansımızda o kadar yüksek olacak. Oluşturduğumuz bütün ittifaklar bu ülkede yaşayan bütün inanç ve halkların eşitliğini ve özgürlüğünü sağlama hedefini yakalayacaktır Kürt halkı direndi, geri adım atmadı, baskılara karşı çıktı, demokratik siyasette kararlı adımlarla yürüdü” diye konuştu.

 

‘İTTİFAKIN GURURUNU YAŞIYORUZ’

 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, kurdukları ittifakın önemine değindi. Uçar, “Bugün ilan edilen Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakının gurunu yaşıyoruz. Bu ittifakla daha da büyüdük kazanımlara gideceğiz” dedi.

 

AŞİTİ: HATALARIMIZI GÖRMELİYİZ

 

Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, seçim gündemi ve Kürt birliğine dikkat çekti. Aşiti, “Birlik olmazsa kazanma da olmaz. Yanlışlarımızı doğrularımızı belirlemeli birlikte hareket etmeliyiz. Bunca baskılara karşı biz neden direnmiyoruz? Neden vazifemizi ciddi bir şekilde yerine getiremiyoruz. Bunları dikkate almalıyız. Hatalarımızı görmeliyiz. Mücadele edersek kazanacağız. Başarılar” dedi.

 

OKUMUŞ: BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ

 

DDKD Abdulhey Okumuş, “Yıllardır Kürtler üzerinde imha ve inkar siyaseti yürüttüler ama başaramadılar. Yine cezaevlerinde aynı siyaseti yaptılar ama başaramadılar. Biz Kürtler direnişin sembolü olduk bu yüzden de başarı yine Kürtlerin olacak. Biz Kürtler parlamentoda her yerde mücadele ediyoruz. Özgürlük yakındır. İttifakımızı iyi kullanırsak kesinlikle başarıya ulaşacağız. Başarı biz Kürtler, başarı Yeşil Sol Parti için” diye konuştu.

 

KAMAÇ: BU İŞLER TARİHİ İŞLERDİR

 

PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, “Bu işler tarihi işlerdir. Zulüm ve inkar üzerine kurulan rejimi göndereceğiz. Özgürlüğü ve demokrasiyi de inşa edeceğiz. Zulmü gönderecek adaleti getireceğiz” mesajı verdi.

 

ÇİFTYÜREK: YA BİRLİK, YA BİRLİK

 

Son sözü alan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise, şunları ifade etti: “Ya birlik ya birlik, ya birlik. Ya hep birlikte başaracağız ya da kaybedeceğiz. Bu ittifakı kuranların emeğine sağlık. Kürdistan’ın bütün savaşanlarına selam olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.