Dolar 32,3528
Euro 34,8005
Altın 2.399,63
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İzol Aşireti Liderinden AK Partili Bakan’a Tepki

İzol Aşireti Liderinden AK Partili Bakan’a Tepki
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2023 08:50
442

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin aşiret mensuplarına yönelik sözlerine bir tepki de Diyarbakır’dan geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki seçim çalışmaları kapsamında aşiretlere yönelik kullandığı ifadeler tartışma yarattı. Özhaseki İzol aşiretine yönelik, “Bir parti kurun nasıl olsa 40-50 bin oyunuz var. 14 bin oyu olana cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyorlar. Siz 40-50 bin oyunuzla kesin bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakan, bakanlıkta siz alırsınız” şeklinde açıklama yapmıştı.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’daki İzol aşiretinin sözcüsü Halil Rahman Aslan, yaptığı yazılı açıklamada Özhaseki’ye tepki gösterdi.

Aslan, “Makamlar için kirli oyunlara ve pazarlıklara kanmayacak kadar vatan-millet sevdalısı olan büyük köklü bir aileyiz. Özhaseki bilmeli ki siyasi bağın geçici, kan bağının ise kalıcı olduğu ve bizler için ailemizin siyaset üstü bir değer olduğudur. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bunları bilmemesi ve Büyük İzol ailesini tanımaması manidar ve talihsiz bir söylem ve tutumdur. Talihsizce yapılan bu açıklamalarını şiddetle kınıyor ve Özhaseki’nin tüm İzollulardan özür dilemesini bekliyorum”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.