Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

202 Yıllık Binayı 120 Milyon Euro Yatırımla Otele Dönüştürdü!

202 Yıllık Binayı 120 Milyon Euro Yatırımla Otele Dönüştürdü!
REKLAM ALANI
25 Ocak 2023 12:30
1.299

120 milyon Euro’luk yatırıma mal olan ve Hyatt markasıyla hizmet vermeye başlayan otel projesinde yer alan rezidansta 160 adet de konut yer alıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Türkiye’nin yeme-içme sektöründeki en önemli oyuncularından biri olan D-ream çatısı altında ABD’den İspanya’ya dünyanın çeşitli bölgelerinde restoranlar açan veya satın alan Doğuş Grubu’nun bir başka ilerlediği sektör turizm oldu.

 

İspanya, ABD, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde özellikle ikonik turizm tesislerini satın alarak adını duyuran Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 2019 yılında bankalarla yapılandırma sürecine girmesinin ardından, bazı varlıklarını satmış ve birçok ülkeden de çekilmişti. Başta Türkiye’deki oteller olmak üzere ABD’de Tommy Hilfiger’la Miami’de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı ise Meksikalı RLH Properties’e 210 milyon euroya satmış, Atina’daki Hilton Oteli’ni de elden çıkarmıştı.

 

Doğuş Grubu bir yandan satış işlemlerini artırırken bir yandan da Hırvatistan’ın ikonik yapılarından biri olan Marashka otelini de yapmayı sürdürmüştü. 2015 yılında satın aldığı Marashka binasını dünyaca ünlü Hyatt markasıyla hizmete almaya karar veren Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 120 milyon euroluk yatırımla kurduğu 130 odalı otelin kapılarını bu hafta açıyor.

 

Otelin açılış haberini duyuran Türkiye’nin Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Zadar’da Doğuş Grubu’nun yeni turizm kompleksinin şantiyesinin açılış törenini yapacaklarını ve bununla turizm işbirliğini güçlendirmek istediklerini söylerken eski Marashka fabrika binası otel dışında ayrıca lüks konut kompleksini de barındıracak. Zadar kentinde yer alan ve 202 yıllık bir tarihe sahip olan Maraska binası 1821’de Girolamo Luxardo adlı bir işadamının Hırvatistan’ın Zadar kentinde kurduğu Maraska adlı likör markasının merkezi ve deposu olarak inşa edildi. 1944’te Yugoslav partizanları tarafından kamulaştırılan Maraska binası 1990’lı yılların sonunda ise terk edildi. (Kaynak: Turizm Haber Merkezi)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.