Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

DİYARBAKIR’DA KORONADAN BİR GÜNDE 15 ÖLÜM

Diyarbakır SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir günde Covid-19’dan 15 kişi yaşamını yitirdi.

DİYARBAKIR’DA KORONADAN BİR GÜNDE 15 ÖLÜM
REKLAM ALANI
28 Ağustos 2020 16:14
2.437

Son süreçte koronavirüs salgınına bağlı vaka sayılarında ve can kayıplarında sahadaki bilgilerle Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı veriler arasında ciddi farklar görülmeye başlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Vaka sayısında ciddi artış yaşanan kentler arasında yer alan Diyarbakır’da da günlük vakalarda 600-700’lü sayılar telaffuz edilirken, günlük can kayıplarının da korkutucu düzeye ulaştığı sahada edinilen bilgiler arasında. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 27 Ağustos tarihi itibariyle 15 Covid-19 hastasının yaşamını yitirdiğine dair bilgiler edinildi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı koronavirüs tablosuna göre ise Türkiye genelinde koronadan can kaybı 26 olarak paylaşılmıştı. Diyarbakır Tabip Odası ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kentteki vaka sayıları ve can kayıpları ile Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı verileri örtüşmediğine dikkat çekti.

 

DTO’nun sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çalışma arkadaşlarımızdan elde ettiğimiz veriler ile yetkilerin açıklamaları örtüşmemektedir. Bir kez daha yetkileri süreci şeffaf yürütmeye, halk sağlığını önemsemeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

 

Diyarbakır’da korondan dolayı yaşanan ölümlere ilişkin Diyarbakır Tabip odası da bir açıklama yaptı. DTO’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada: “Bugün sadece Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 15 vatandaşımız covid nedeniyle hayatını kaybetmiştir. İl bazında verilerin açıklanmaması, vaka-ölüm sayılarının düşük gösterilmesi toplumu rehavete sürüklemektedir. Salgında kontrol kaybedilmiş, tüm sorumluluk halkın ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklenmiştir. Hastanede takip edilmesi gereken ağır covid hastalarımız yatak olmadığından evde tedaviye zorlanmaktadır. Ekonomik kaygılardan vazgeçilip, toplumun ihtiyaçları karşılanarak sosyal hareketliliği azaltacak önlemler alınması ve yeterli yatak kapasitesi sağlanması için bakanlığı acil önlemler almaya çağırıyoruz” denildi.

 

BİR GÜNDE 17 CAN KAYBI

 

Öte yandan hastane kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre dün Dicle Üniversitesi’nden 1, özel bir hastaneden de 1 kişi olmak üzere toplamda 2 kişinin daha Covi,d-19’dan yaşamını yitirdiği öğrenildi. Buna göre, toplamda bir gün içinde koronadan yaşanan can kaybı 17’ye yükselmiş oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.