Dolar 32,4563
Euro 34,8765
Altın 2.433,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Tanıttı

AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Tanıttı
REKLAM ALANI
22 Ocak 2024 20:32
348

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Halis Bilden için basın ve teşkilat buluşması düzenlendi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Düzenlenen buluşmaya AK Parti Diyarbakır milletvekilleri M. Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman, eski milletvekili Ebubekir Bal,  İl başkanı M. Raşit Ocak, MKYK üyesi Ali Karakaş, MHP il başkan yardımcıları, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Osman Ava, Sur İlçe Başkanı Şakir Erdin ve merkezdeki ilçelerin teşkilatları, AK Parti’nin ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.

31 Mart seçimlerinde vatandaşların oy kullanırken adayları yan yana koymasını isteyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili M. Galip Ensarioğlu; “Benim Diyarbakırlı hemşerilerimden ricam adayları yan yana koysunlar. Liyakatlarına baksınlar, yaptıklarına baksınlar, bu şehre yapacaklarını da görecekler. Diğer siyasi partiler de bir bir adaylarını belirleyecekler ve sahaya çıkacaklar. Diyarbakır ve bölgemiz 40 yılı aşkın bir süredir doğru dürüst huzurlu bir seçim görmedi. Ve tercihlerini yaparken de ne dönüp şahıslara baktı, ne parti bürokratlarına baktı, ne hizmete baktı. Geçmişten gelen sıkıntılar vardı, AK Parti’nin çözdüğü sıkıntılardan bahsediyorum. Kürt dilinin önündeki engelleri kaldıran, bölgeye huzur getiren bir partiden bahsediyorum. AK Parti geldi, bütün baskıları kaldırdı. Dinini de, dilini de inancını da kimliğini de her şeyi özgürleştirdi AK Parti.

 

Şimdi yıllardır milletin değerlerini sömüren, bu kentte değerlerini hatta istismar eden, bu kentte iktidar devşirenler oldu. Devlet zulüm ediyor dediler, biz sizi kurtaracağız, bize oy verin dediler. Bu halk, bütün belediyeleri verdi, meclis üyeliklerini verdi. Kıyası yaparken, bir de hangi anlayışla kıyas yapacağız, onu göreceğiz. Onlara hizmet edecek olana mı teslim edeceğiz, yoksa bu şehri, bu şehrin tarihi mekanlarında, şehrin göbeğinde, ilçelerinde hendekler kazanlara mı teslim edeceğiz, tarihimizi tahrip edenlere mi teslim edeceğiz, Kurşunlu Cami’ye kurşun sıkanlara mı bu şehri teslim edeceğiz, yoksa Kurşunlu Cami’ye sahip çıkıp ihya edenlere mi bu şehri teslim edeceğiz. Bu millete hizmet etmek bizim şiarımızdır. Bu millete hizmet etmekten şeref duyarız ve biz bu millete layık olduğu hizmeti inşallah getireceğiz. Diyarbakır’da şehir hastanesi yükseliyor. Arkadaşlarımızla, teşkilatımızla birlikte ikinci şehir hastanesini kurmayla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimizi yaptık, kararını da aldık, şuanda yerini belirliyoruz. İkinci şehir hastanesini yapacağız” dedi.

‘GİTTİĞİMİZ HER YERDE DERDİMİZİ VE DAVAMIZI ANLATACAĞIZ’

31 Mart seçimlerinin toplumun geleceğini şekillendirecek önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten İl Başkanı M. Raşit Ocak; “Kıymetli adayımız Halis Bilden, yerel yönetim konusundaki geçmiş tecrübeleri ve bürokrasiye olan engin bilgisiyle halka hizmet etme konusunda kararlı bir adaydır. Kendisinin Diyarbakır sevdası bizi heyecanlandırmaktadır. Adayımız, yerel yönetimlerdeki sorunları çözmek toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılamak ve ilimizin turizminden kültürüne, yolundan parkına kadar kapsamlı bir hazırlık sürecine girmiş bulunmaktadır. Her bir mahalleye, her bir köye, her bir kahveye, her bir camiye, her bir eve gideceğiz. Gittiğimiz her yerde derdimizi ve davamızı anlatacağız” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR SELAMET KÖPRÜSÜDÜR’

AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden, “31 Mart tarihinde halkımız yerel idarecilerini belirlemek üzere sandık başına gidecektir. Seçimler, demokrasinin temel şartıdır. Demokrasinin şenliği, demokrasinin bayramı seçimlerdir. Diyarbakır bir selamet köprüsüdür, Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney bu selamet köprüsü üzerinde bir araya gelir. Diyarbakır’ımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Şehrimizin her sokağında, her mahallesinde, her caddesinde ve her köyünde olacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti milletvekilleri Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman ile MKYK üyesi Ali Karakaş da bir konuşma yaptı.

 

Başkan adayı Bilden’in konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.