Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

‘Alt Soydan Akrabayı Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ Eden Anneye 20 Yıla Kadar Hapis İstendi!

‘Alt Soydan Akrabayı Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ Eden Anneye 20 Yıla Kadar Hapis İstendi!
REKLAM ALANI
26 Mart 2024 15:14
115

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olayda, metruk bir yapıya bırakılarak terk edilen yeni doğmuş bir erkek bebeğinin annesi M.Ç.C. (26) hakkında, ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hazırlanan iddianame, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Olay, 23 Şubat tarihinde Sur ilçesinde gerçekleşti. İskender Paşa Mahallesi Yalıbahçe Sokak’taki bir metruk binadan bebek sesleri duyanlar, yapıda ve çevresinde arama yaptı. Yapılan arama sonucunda, havlu içerisine sarılmış ve metruk binanın merdivenleri ile duvarı arasında bulunan yeni doğmuş erkek bir bebek bulundu. Bebeği bulanlar hemen alıp sakinleştirmeye çalıştılar ve ardından Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerine haber verdiler. Bebek, polis tarafından alınarak Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yapılan güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) incelemeleri sonucunda bebeği terk eden kişinin annesi M.Ç.C. olduğu tespit edildi ve kısa sürede gözaltına alındı.

ARA REKLAM ALANI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Ç.C., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bebek ise tedavi sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek koruma altına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık M.Ç.C. hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, “Şüphelinin bebeği savunmasız bir durumda bırakarak metruk bir alana terk ettiği ve bu nedenle ‘alt soya yönelik kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu işlediği anlaşılmıştır. Şüphelinin ikrarı, tanıkların ifadeleri ve kamera kayıtları dikkate alındığında, şüpheli hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphe bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.