Dolar 32,2822
Euro 34,7702
Altın 2.394,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

BEYTÜŞŞEBAP’TA BOYNUZLU KELEBEK GÖRÜLDÜ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde boynuzlu kelebek türü görüldü.

BEYTÜŞŞEBAP’TA BOYNUZLU KELEBEK GÖRÜLDÜ
REKLAM ALANI
19 Ekim 2020 23:14
693

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde boynuzlu kelebek türü görüldü. Kelebek, farklı desenleri ve boynuzlarıyla şaşkınlığa neden oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Beytüşşebap ilçesine bağlı Başaran köyünde doğada farklı desenli ve boynuzlu kelebek türü görüldü. Dicle Üniversitesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, sonbahar imparator güvesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Satar, “Genellikle öğleden sonra, serin ve puslu sonbahar gecelerinin başlamasından sonra ortaya çıkmaya başlar. Erkekler karanlık çöktükten yaklaşık bir saat sonra uçmaya başlarlar, serin, nemli koşulları tercih ederler. Dişiler karanlıktan yaklaşık 2 saat sonra ses çıkarmaya ve koku salmaya başlar ve birçok erkeği kendine çekebilir. Dinlendiğinde kanatlar arka tarafta V şeklinde tutulur. Bu kısa ömürlü, çılgın bir tür. Çoğu birey ortaya çıktıktan sonraki ilk gece çiftleşir, Ancak 3-4 gün yaşarlar” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.