Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Şırnak Yaylaları 600 Bin Küçükbaş Hayvana Ev Sahipliği Yapıyor

Şırnak Yaylaları 600 Bin Küçükbaş Hayvana Ev Sahipliği Yapıyor
REKLAM ALANI
20 Haziran 2022 18:51
1.360

Şırnak’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek rakımlı yaylalara göçer akınları devam ediyor. Bu yıl Beytüşşebap ve Uludere yaylalarında 600 bine yakın küçükbaş hayvan konaklatılıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerindeki yüksek rakımlı yaylalara çıkan yüzlerce göçer ve vatandaş, 5 ay boyunca hayvanlarını otlatmaya çalışacak.

 

Resmi olmayan ancak Meydan, Kato, Tanin, Kanispi ve Faraşin yaylaları başta olmak üzere onlarca yaylaya ülkenin dört bir yanından gelen göçerler sürülerini bu yaylalarda otlatıyor. Terörünün minimize edilmesiyle beraber hayvancılığa yönelen yöre halkı, hiç gidemediği yaylalara gitti. Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kayıtlarında bulunan 400 bin küçükbaş hayvan Beytüşşebap yaylarına çıktı. 5 ay boyunca yaylalarda kalacak olan göçerlerin yollarını açık tutmak için çalışan Beytüşşebap kaymakamlığına bağlı özel idare ekipleri ise, yayla yollarını açmaya çalışıyor. Bölgede huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla beraber son yıllarda hayvancılık ve arıcılık faaliyetleri arttı.

 

KAYNAK: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.