Dolar 32,2796
Euro 34,7558
Altın 2.397,94
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Ankara’da Buluşan Psikologlar Bir İlk Gerçekleştirdi’

Ankara’da Buluşan Psikologlar Bir İlk Gerçekleştirdi’
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2023 12:09
339

Türkiye’nin çeşitli illerinde klinikleri, iş yerleri olan, üniversite eğitimini alarak vatandaşlara hizmet eden psikologlar Ankara’da buluştu.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

ADAMER bünyesinde gerçekleştirilen programda psikologlar, hastaları yerine kendi kendine seans yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

 

22-23 Temmuz 2023 Tarihinde Ankara’da ADAMER bünyesinde organize edilen Aile Dizimi Süpervizyon Eğitimi, Pro Nefes Teknikleri Eğitmeni IBF profesyonel üyesi Canan Saduman Karakol tarafından gerçekleştirildi. Program eğitimcisi Karakol, bu eğitim fikrinin öncüsünün Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden katılan tek kişi olarak Uzm. Psk. Melike Balkın Karakaya olduğunu belirtti.

 

Alışılmışın dışında bir eğitimin gerçekleştiğini belirten Karakaya, uzman psikolog arkadaşlarının hastaları yerine birbirlerine seans yaptıklarını söyledi.

“AİLE DİZİMİ SÜPERVİZYON EĞİTİMİ PSİKOLOGLARIN SEANSI

OLDU”

 

Fikrin öncüsü olduğu belirtilen Uzm. Psk. Melike Balkın Karakaya; “Tabular yıkılsın!! Bir doktor hasta olduğunda nasıl doktora gitmek zorundaysa, ruh sağlığı çalışanları da meslektaşlarına gidebilmeli. Ve bu, o kişiyi başarısız biri yapmaz. Bu şekilde hocama gidip gönüllü olarak ilk seansın bana yapılmasını istedim. Aslında buraya gelirken tek amacım Canan Hocaya kendi açılımımı yaptırmaktı. Birçok uzmanlık aldım ama özellikle bu konuda güvendiğim sayılı kişilerden idi Canan Hocam. İlk bu fikirle kendisine gittiğimde önce tebessüm etti ama hoşuna gitti. “Hocam bu ilk olacak” dedim Canan Hoca da “hadi olsun bakalım” dedi. Diğer meslektaşlarımızdan da izin alıp başladık açılıma. Bu benim açımdan mükemmel bir deneyim ve şifaydı. Felsefe temelli bir psikolog olarak çeşitli alanlarda kendimi geliştirdim, uzmanlık aldım. Ama buraya gerçekten bunu deneyimlemek ve Canan Hoca’mdan öğrenmek için geldim. Ben hayatımda Rabbimin celali boyutunu yaşıyorum, kabullenişe geçtim ve kemale ermeyi bekliyorum. Sadece bu seanslarda benim için o alana bir geçiş niteliği taşıyor. Bence psikologlar olarak bir farkındalık yarattık. Çok memnun oldum. Özellikle de güvendiğim bir ele kendimi teslim edip, seans sırasında bana destek olan tüm katılımcı meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

“BİZİM DE SEANSLARA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNUN FARKINDALIĞINI YARATTIK”

 

Program eğitimcisi Karakol ise eğitimle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “İlk etapta ilginç geldi ama Melike hanımı kararlı ve istekli görünce katılımcılardan da izin alarak böyle bir program gerçekleştirdik. Çok etkili ve duygusal anların yaşandığı açılımda bende zor anlar yaşadım. Her ne kadar bireylerin ruh sağlığı ile ilgili kendimizi yetiştirmek zorunda isek de bu tür seanslara bizim de ihtiyacımızın olduğunun farkındalığını yaratmak istedik. Dışardan hem bu uygulamanın uzmanı hem de güçlü bir anne vardı bu kez seansta. Açılımda duygusal anlar yaşadık. Sonrasında diğer katılımcılarımızla da tek tek seansları gerçekleştirdik. Bence çok güzel oldu. Fikir için Melike Hanıma teşekkür ederim. Onu tanıdığıma çok memnun oldum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.