Dolar 32,3874
Euro 34,6027
Altın 2.387,50
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

70 Gündür Kapalı Olan Diyarbakır Müzesi Hizmete Açılıyor!

70 Gündür Kapalı Olan Diyarbakır Müzesi Hizmete Açılıyor!
REKLAM ALANI
17 Nisan 2023 13:05
272

06.02.2023 tarihinde ülkemizde yaşanan, ilimizi de oldukça fazla etkileyen, Kahraman Maraş merkezli depremler sonucunda Kültür Turizm Bakanlığı’nın emirleri doğrultusunda güvenlik amacıyla kapatılan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi (İçkale Müze Alanı) 70 gün sonra kapılarını ziyaretçilere açıyor.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Depremden hemen sonra müze yetkililerinin müze teşhir ve depo binalarında yaptıkları kontrollerde hiç bir tarihi eserin zarar görmediği Müze 18.04.2023 tarihinde açılacak.

14 adet tescilli binaları, 35 bini aşkın tarihi eseri ile bölgenin en çok turist çeken bölgesi konumunda ki İçkale’deki açılış öncesi tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Depremin yaralarını sarmak ve kötü günleri unutmak adına birçok yerli yabancı ve Diyarbakırlı vatandaşların ziyaret ettiği Müze alanı, Hz. Süleyman Camii ile birlikte tam anlamıyla bir rehabilitasyon merkezi durumunda.

Türkiye’nin en önemli müzeleri arasında bulunan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, açık ve kapalı mekanları ile birlikte tam bir açık hava müzesi konumunda.

Dünya Arkeolojisi açısından çok önemli bir yere sahip Körtiktepe Kazısı ve Çayönü Tepesi Kazısı eserlerinin sergilendiği Müzede ayrıca son yıllarda Popüler hale gelen Zerzevan Kalesi kazısının da çok önemli eserleri müzede sergilenmektedir.

Deprem ile birlikte bölgede ve Diyarbakır’da turizm de yaşanan duraklamayı tekrardan canlandırmak, ve hızlı bir şekilde normalleşme adına Diyarbakır Arkeoloji Müzesi büyük bir şans olarak ön plana çıkmaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.