Dolar 32,4030
Euro 34,7818
Altın 2.398,88
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Festivalin İlk 2 Gününde Rekor Ciğer Tüketildi

Festivalin İlk 2 Gününde Rekor Ciğer Tüketildi
REKLAM ALANI
17 Ekim 2023 13:22
254

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nca Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında geçen yıl 27 ton ciğerin tüketildiği kentte, bu yıl ilk 2 günde 7 ton tüketildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

 

 

Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, vatandaşların yoğun ilgisi karşısında festivalde ilk 2 günde 7 ton ciğer tüketildiğini ve bu seneki festivalde hedefin 36 ton ciğerin tüketilmesi olduğunu söyledi.

Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, vatandaşların yoğun ilgisi karşısında festivalde ilk günde 7 ton ciğer tüketildiğini ve bu seneki festivalde hedefin 36 ton ciğer tüketmek olduğunu söyledi.

Esnaf olarak geçen sene düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali’nden çok memnun kaldıklarını belirten Elkaan; “Festivalde birçok alanda yerli ve yabancı turistlerimizi misafir ettik. Bu yıl Sur Kültür Yolu Festivali, geçen yıla göre biraz daha kapsamı geniş, eğlencesi daha geniş olması münasebetiyle ilk 2 günün verilerine baktığımız zaman sevindirici tarafı sabahtan başlayıp gecenin 12’sine kadar süren etkinliklerde ortalama 6-7 tona kadar tüketim oldu. Geçen yıl bir dürüm yiyen bu sene iki dürüm yeme zevkine ulaşıyor. Bu seneki hedeflerimizden geçen sene 27 ton olan ciğerimizi bu sene kendi çabalarımızla kendi etkinliklerimiz ile esnaflarımızın öz verileri ile 36 tona ulaştırmaya çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırız” dedi.

Esnaf Remzi Dostdoğru ise; “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın düzenlediği Sur Kültür Yolu Festivali’nin ilk 2 gününde yaklaşık 800 kilo ciğer tükettik. Burada ilk 2 günde dışarıdan gelen yerli ve yabancı turist sayısından ve yoğunluğundan gayet memnunuz” diye konuştu.

Elazığ’dan festivale katılmak için kente gelen Murat Mete; “Uzun zamandan beridir buraya geliyoruz. Özellikle ciğer yemeye, bir de festivali de duyunca hem bir yemek yiyelim hem de festivale uğrayalım dedim. Zaten ciğer deyince Urfa ve Diyarbakır insanı aklına gelir. Elazığ’a Diyarbakır yakın olduğu için burayı tercih ettik” şeklinde konuştu.

Kapadokya’dan festivale katılmak üzere Diyarbakır’da bulunduğunu ifade eden Ali Yakışıklı ise şunları kaydetti; “Biz Kapadokya bölgesinden geldik, ilk kez geliyoruz. Diyarbakır’a kültür festivali için geldik. Buraya gelmişken buranın lezzetli ciğerini yemeye geldik ve kendilerine bizi ağırladıkları için teşekkür ederiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.