Dolar 32,4746
Euro 34,8116
Altın 2.441,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETİ ÖDENECEK Mİ?

Korona virüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edilince en merak edilen konulardan birisi de ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin ek ders ücretiydi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETİ ÖDENECEK Mİ?
REKLAM ALANI
1 Nisan 2020 17:17
747

Korona virüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edilince en merak edilen konulardan birisi de ücretli öğretmenlerin ek ders ücretiydi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu konuyla ilgili son dakika açıklaması yaptı ve ek ders ücreti ödemelerinin süreceğini belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

Bakan Albayrak: (Kovid-19) Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz

 

Bakan Albayrak’ın açıklamalarından satır başları:

Devlet olarak gereken tüm destekleri sunuyoruz ve sunmaya devam ediyoruz.

Vergi ve SGK ödemelerinin tamamını erteledik. Asgari ücret desteğine devam ediyoruz. İşini, gelirini kaybeden vatandaşlarımızın sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız. Salgın sonrası ekonomide yeni bir dönem başlayacak.

Sağlam finans sektörümüz, kapsayıcı sosyal güvenlik sistemimiz ve güçlü sağlık altyapımızla dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi durumdayız.

Firmalar, İşçi çıkarmak ya da ücretsiz izin yerine ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvursun, vatandaşımız maaş almaya devam etsin.

Ekonomik İstikrar Kalkanı ile salgından etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz.

Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz.

 

 

ÖDEMELER NE ZAMANDAN İTİBAREN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.