Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

AK Partili Kurtulmuş: “CHP, HDP’nin Gölgesinde Siyaset Yapıyor”

AK Partili Kurtulmuş: “CHP, HDP’nin Gölgesinde Siyaset Yapıyor”
REKLAM ALANI
1 Nisan 2022 21:57
1.517

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır’da “AK Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kurtulmuş, CHP’nin HDP’nin gölgesinde siyaset yaptığını söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere iki gündür Diyarbakır’da bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası konuşan Kurtulmuş, CHP’nin HDP’nin gölgesinde siyaset yaptığını belirterek, AK Parti’nin Türkiye’nin tamamının partisi olduğunu ifade etti.

 

AK Parti devlet partisi değil, millet partisi olduğunu aktaran Kurtulmuş, “Bunun altını ve üstünü çizerek söylüyorum ve belki sizler de ilk defa duyuyorsunuz. Devlet partisi ne demek, onu da dedelerinize, babalarınıza ve dayılarınıza sorun. Şu Diyarbakır Ulu Camisinin minarelerinden 18 sene Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar olduğu o tek parti döneminde, ‘tanrı uludur, tanrı uludur ve tanrıdan başka yoktur tapacak’ diye ezanı millete dinlettiler mi, dinlettiler. Haydi tek parti dönemini bırakın daha yeni 28 Şubatta bu zihniyet devlet partisi zihniyeti ile Türkiye’yi idare edenler, halkı istedikleri gibi şekillendirmek isteyenler, 17 ila 18 yaşındaki kızlarımızın başındaki bir metre karelik başörtüye müsaade etmediler. Üniversitenin önünde aylarca, yıllarca süren bir zulüm devam etti. Koskoca adamlar göçtüler gittiler” dedi.

 

 

“BİZ, MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMETKAR OLMAYA GELDİK”

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde seçilmiş bir başörtülü milletvekili için sıralara vurarak, ‘dışarı dışarı’ diye tempo tutulduğunu hatırlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunları eskiye dönük halleşmek isteyenlerin önüne koymak için söylüyorum. Hatta bir tanesi ‘siyasi hayatıma mal olsa da imam hatipleri kapacağım’ dedi mi? dedi. Değerli kardeşlerim, devlet partisi ile millet partisi arasındaki fark budur. Devlet adına milleti şekillendirmek isteyenler ile milletten aldığı oylarla millet adına devleti yönetenler arasında büyük bir fark vardır. Adnan Menderes ile diğerleri arasında olduğu gibi, Turgut Özal ile diğerlerin arasında olduğu gibi, Necmettin Erbakan ile diğerleri arasında olduğu gibi ve bizimle de diğerleri arasındaki en temel farklardan biriside budur. Biz, millete efendi olmaya değil, biz millete hizmetkar olmaya geldik.”

 

 

Toplantıya, Kurtulmuş’un yanı sıra, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oyna Eronat, Mehdi Eker, Ebubekir Bal, MYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

 

Yapılan konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle toplantı son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.