Dolar 32,2976
Euro 34,7898
Altın 2.404,27
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

AK Parti’den Sur Festivaline Karşı Çıkanlara Tepki

AK Parti’den Sur Festivaline Karşı Çıkanlara Tepki
REKLAM ALANI
8 Ekim 2022 16:24
1.755

AK Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın ile İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmed Mahsum Melikoğlu’ndan ‘Sur’da Festivale Hayır’ hashtagine destek verenlere tepki.

 

ARA REKLAM ALANI

AK Partili İl Başkanı Aydın İle Gençlik Kolları İl Başkanı Melikoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda festivale karşı çıkanların Diyarbakır’daki huzur ortamını Diyarbakırlılara çok gördüklerini, bu yüzden festivale karşı çıktıklarını söyledi.

 

AK Partili Aydın, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti; “HDP’li bazı yöneticilerin ve Terör örgütüne müzahir bazı oluşumların yarın başlayacak #SurKültürYoluFestivali ‘ne yönelik ibret verici paylaşımlarını sosyal medyadan ibretle takip ediyoruz. Yarın başlayacak #SurKültürYoluFestivali, Diyarbakır’ımızın gelişimine, Tanıtımına çok büyük katkı sunacak olup; hem gelen turist sayısını arttıracak, hem de dışarıdan gelen yatırımcıları daha da teşvik edecektir. Bir hafta sürecek #SurKültürYoluFestivali ile şehrimizin gençleri, sanatseverleri, müzikseverleri çok önemli programları kendi topraklarında görecek; kültürel ve sosyal alanda büyük bir zenginlik yaşanacaktır. Sur’da yaşanan hendek ve çukur olaylarının bizatihi planlayıcısı/uygulayıcısı olanların, binlerce Kürdün evinin yıkılmasının, binlerce kürdün ölümünün asıl sorumlusu olanların; #SurKültürYoluFestivali üzerinden oluşturdukları nefret diline sessiz kalabilmek mümkün değildir. Kendi “konforlu” yaşamlarından ödün vermeyip, Gariban Kürt gençlerinin kanını, Türk solunun pespayelerine peşkeş çekenlerin; bugün Diyarbakır’ımızdaki güzelliklerden/gelişimlerden rahatsız olduğunu bizler çok iyi biliyor ve görüyoruz. Onların istediği, Sadece kanla, göz yaşı ile, ölümle, bombalarla, terörle anılan Diyarbakır günlerine geri dönebilmek olup, oluşan huzur ortamını bizlere çok görmektedirler. Ama Diyarbakırdaki oluşan huzur ortamını korumaya, onlara rağmen geliştirmeye sonuna kadar devam edeceğiz. İnanıyoruz ki; Diyarbakırlı Hemşehrilerimiz, Bu toprakların öz eserlerinin de özgürce sahneleneceği #SurKültürYoluFestivali’ ne onların korkularını yüzlerine vuracak şekilde, coşkuyla sahip çıkacak ve bu kan emicilere, kandan beslenen zihniyete en güzel cevabı verecektir.”

 

HDP’li milletvekili Dersim Dağ’ın Diyarbakırlı gençleri festivale tepki göstermesi için çağrı yaptığı videoyu paylaşan Melikoğlu; “Yazıklar olsun sizede, zihniyetinize de! Kültürü dağa çıkma yolu olarak kullanmaktan başka bir mefkûresi olmayan zihniyet, bugün Diyarbakır’daki huzuru insanlarımıza çok görüyor. Diyarbakır gençliği tüm güzelliklere layıktır. #SurKültürYolu Festivali Diyarbakırımıza hayırlı olsun” şeklinde tepki gösterdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.