Dolar 32,2651
Euro 34,7094
Altın 2.402,20
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

“OKUL YÖNETİCİLERİ VATANDAŞI SOYUYOR”

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Diyarbakır’da yaşayan halkın sorunlarına değindi.

“OKUL YÖNETİCİLERİ VATANDAŞI SOYUYOR”
REKLAM ALANI
14 Kasım 2020 08:40
587

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, yaptığı açıklamada özel okullar ile devlet okullarındaki yöneticilerin vatandaşı soyduğunu iddia etti.

 

ARA REKLAM ALANI

YOLSUZLUK VE RÜŞVET SON BULMALI

 

Zihniyet değişmezse kişilerin değişmesinin çözüm olamayacağını aktaran Bozan; “Bizim, asıl meselemiz kişilerin istifasından ziyade zihniyetin değişmesidir. İktidarın, üretim ekonomisi diye bir programları yok. Biz hep söylüyoruz ama maalesef iktidar sakinleri hiç duymuyor! Türkiye’nin içinde bulunduğu problemleri çözmesi için, israf,  savurganlık, betonlaşma ve yandaşa ihale verme anlayışına sahip bu zihniyet ve politikalar değişmeli ve bütün kaynaklar üretime tahsis edilmelidir. Yolsuzluk ve rüşvete son verilmeli. Kişi, parti ve kanun devleti değil hak ve adaletin sağladığı hukuk devleti olunmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“ÖLÇÜ AK PARTİ’Lİ OLMAK DEĞİL, LİYAKAT OLMALIDIR”

 

AK Parti iktidarının mevcut politikalarının Diyarbakır’da tahribata yol açtığını söyleyen Bozan; “Yetkililerin bu duyumları araştırmasını ve yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. İşe alım, atama veya ihaleler verilirken, ölçü AK Parti’li olmak değil,  adalet ve liyakat olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“ZORUNLU EĞİTİM POLİTİKASI YANLIŞ”

 

Bozan, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun bir toplantıda ‘Mesele işsizlik değil mesleksizliktir’ ifadelerine karşılık işsizlik ve mesleksizliğin bir sorun olduğunu belirterek, “Geleceği için bir hedef ve sorumluluk taşımayan bir kaç kişi, olabilir. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki  ‘Her işi yaparım’ diyenler iş beğenmemekten değil, içinde bulunduğu çaresizliktendir. Ayrıca, bu konuşmadan ben şunu da çıkartıyorum; iktidarın, üretim odaklı olmayan icraatlarının sebep olduğu işsizliğin, çok yüksek rakamlarda olduğunu, iktidarların, ara eleman yetiştiren, mesleki teknik liselere teşvik yerine herkesi düz lise ve üniversitelere teşvik eden ve zorunlu eğitim politikasının yanlışlığını gösteriyor” ifadesinde bulundu.

 

“ASIL MESELEMİZ ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ”

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu problemleri çözmesi için, politikasında değişikliğe gitmesi gerektiğine dikkat çeken Bozan, “Bizim, asıl meselemiz kişilerin istifasından ziyade zihniyetin değişmesidir. İktidarın, üretim ekonomisi diye bir programları yok. İsraf,  savurganlık, beton ve yandaşa ihale verme anlayışına sahip, bu zihniyet ve politikalar değişmeli ve bütün kaynaklar üretime tahsis edilmelidir. Kişi, parti, kanun devleti değil hak ve adaletin sağladığı hukuk devleti olunmalıdır” diye belirtti.

 

ÖZEL OKULLAR DEVLET ELİYLE VATANDAŞI SOYUYOR

 

Özel okulların çoğalmasıyla birlikte eğitimde yaşanan yolsuzluk ve aksaklıklara da değinen Bozan; “Dolaştığımız ve ziyaret ettiğimiz esnaflarımızdan büyük bir “ah” duyuyoruz. Başta okullara bağlı olan kırtasiye, kantinci ve servisçiler olmak üzere tüm esnaflarımız ciddi sıkıntı yaşıyorlar. İş yapamadıkları için kira, vergi vs. ödemelerini yapmakta zorlanmaktadırlar. Kurumlara Personel  Servisçiliği yapan minibüslerin ciddi bir oranının korsan olduğu ve bunların yeterince denetlenemediğini söylenmektedir. Herhangi bir devlet okulunun servis ihalesini veya kantin işletmeciliğini almak için, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı aracı kişilerin,  en az 50 bin TL para istediği duyumunu almaktayız. Hatırlanacağı üzere bu ve benzeri duyumlar sonucu İl Milli Eğitim Müdürü görevden alınmıştı. Bu tür usulsüzlüklerin olmaması için ihaleler açık ve şeffaf yapılmalıdır. Okulların Öğrenci Servisleri için belirlemiş olduğu ücret, belediyenin belirlemiş olduğu raişin çok üzerinde. Öğrenci başı belirlenen ücretlerden belli bir kısmının okul idarelerine veya okul sahiplerine gittiğine dair ciddi duyumlar alıyoruz. Örneğin, bazı özel okulların, servis ücreti olarak, öğrenci başı aldığı 300 TL’den, 140-150 TL’si şoför esnafına, 10-15 TL’si taşıma yapan firmaya,  130-135 TL’si özel okul sahiplerine ulaştığı söylenmektedir.  Bu da servisçi esnafın mağduriyetine sebep olduğu gibi servis esnafı aracılığıyla, velinin cebindeki paranın dolaylı bir şekilde kibarca çalınmasıdır. Devlet okullarında da benzer olayların olduğu söylenmektedir. Yetkililerin bunları araştırmasını ve haksız kazanç elde edenlerin engellenmesini bekliyoruz” sözlerini kullandı.

 

SİLVAN’DAKİ 7 İNTİHAR

 

Son 2 ayda Silvan ilçesinde yaşanan 7 intihar vakasıyla alakalı olarak Bozan; “Hatırlanacağı üzere geçen ay Silvan’da daha ömürlerinin baharında olan 7 genç intihar etti. Araştırdığımız  kadarıyla  intiharların temel sebebi, bu kişilerin işsizlikten dolayı içinde bulundukları ekonomik sıkıntıların yaratığı bunalımdır. Eğer gerçek bu ise, Hz Ömer (r.a) “Kenar-ı Dicle’de Bir Kurt Aşırsa Koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer’den Onu” dediği gibi, Bizde AKP iktidarına hatırlatıyoruz;  Siz israf ve şatafat içinde yüzerken, belli müteahhitleri verdiğiniz ihalelerle zenginleştirilirken, vatandaşların çoğunluğu iş ve ekmek bulamıyor ve bazıları da bundan dolayı bunalıma girip intihar ediyorsa elbette adli ilahi bunu hesabını sizden soracaktır” açıklamasında bulundu.

 

BERAT ALBAYRAKIN İSTİFASI

 

Başkanlık Sistemiyle Türkiye’nin bir çok yenilikle tanıştığını belirten Bozan; “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın İnstagram hesabı üzerinden istifa etmesinden sonra 27 Saat boyunca hiç bir yetkilinin açıklama yapamaması, bir kısım yandaş medyanın bu haberi duymaması! Görmemesi! ve verememesiyle, ülke yönetiminin nasıl tek bir kişiye kilitlendiğini, medyanın da tek kişinin tavrına göre yön belirlediğini görmüş olduk. Bu istifa metninde kullanılan bazı ifadeler çok dikkat çekici;  “At izi it izine karıştı”  “Hak ile Batılı ayırt edemediğini” ve Allah yardımcımız olsun” gibi ifadelerinden  yaşanan kargaşanın ne kadar vahim ve büyük olduğunu anlıyoruz. Şunu da görüyoruz ki;  Albayrak’ın istifasında  Cumhurbaşkanı’nın rızası olmadığı ve bir çok soru işaretini taşıdığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.  

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.